De QBDBD winkel biedt QBDBD leden de mogelijkheid om 10% korting te verkrijgen op alle studieboeken die verplicht zijn gesteld voor de Rechtenstudie aan de VU. Syllabi, Collegedictaten en samenvattingen van de studiestof zijn ook verkrijgbaar. De winkel bevindt zich in de kelder van de VU boekhandel.

Openingstijden
De QBDBD boekwinkel heeft de volgende openingstijden:

In de eerste week van elke periode elke werkdag van 10.00 tot 17.00 uur.
In de tweede week van elke periode elke werkdag van 11.00 tot 13.30 uur.
In de week voor de tentamenweek en in de tentamenweek elke werkdag van 11.00 – 13.30 uur.
In de weken daarbuiten elke dinsdag en donderdag van 11.00 tot 13.30 uur. .

Buiten deze tijden kan je terecht bij de balie van de VU Boekhandel zelf.

Korting
Het is mogelijk om boeken met 10% korting te kopen bij QBDBD. Dit kan uitsluitend door boeken voorafgaand aan de nieuwe periode te reserveren bij ons. Reserveren kan digitaal via onze webwinkel, maar ook bij onze balie in de boekwinkel.

Bij het reserveren moet je opletten dat wij twee deadlines kennen waarvoor je de reservering moet hebben geplaatst.
De eerste deadline is meestal in de week voorafgaand aan de nieuwe periode. Als je voor deze eerste deadline reserveert kan je de boeken in de eerste collegeweek ophalen bij onze balie in de boekwinkel.
Mocht je de eerste deadline gemist hebben, dan kan je gebruik maken van deze tweede deadline om alsnog je boeken met 10% korting te kopen. De tweede deadline is meestal in de eerste collegeweek, zodat mensen die voor de tweede deadline kiezen hun boeken kunnen komen ophalen in de tweede collegeweek. De boeken kunnen bij het ophalen worden betaald.

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de deadlines voor het reserveren van de verschillende periodes.

Studieboeken
In de winkel zijn over het algemeen de (verplichte) studieboeken te koop voor de vakken die op dat moment lopen of die binnen twee weken aanvangen. Dit geldt zowel voor de (verplichte) bachelor vakken en de (verplichte) mastervakken. Studieboeken voor de overige voorsorteer-, keuze-, minor- en mastervakken zijn verkrijgbaar via de QBDBD webwinkel en kunnen worden besteld (5% korting) en gereserveerd (10% korting).

Dictaten
Dictaten zijn ongeveer anderhalve week voor het tentamen beschikbaar. Vaak is er voor een vak het collegedictaat en een samenvatting van de studiestof beschikbaar. De dictaten worden aangeboden als extra materiaal naast de verplichte lesstof. De dictaten kunnen niet dienen ter vervanging van de verplichte lesstof. Onze collegedictaten en samenvattingen worden geschreven door Athena Summary. Als je geïnteresseerd bent in het schrijven van een dictaat, kan je een e-mail sturen naar qbdbd.rechten@vu.nl o.v.v. dictaatschrijver.

Webwinkel
Boeken voor bachelor-, profiel-, voorsorteer-, keuze,-, minor- en Mastervakken zijn verkrijgbaar in de QBD winkel. Maar ze zijn ook te bestellen via de QBDBD Webwinkel. Boeken die online worden besteld kunnen tegen een kleine vergoeding thuis worden bezorgd of kosteloos worden opgehaald in de VU boekhandel. Op de boeken die via de webwinkel worden besteld wordt 5% korting aangeboden. Betaling geschiedt via Ideal. Deze service staat ook en in het bijzonder open voor deeltijdstudenten. Reserveringen via de website bieden de mogelijkheid tot 10% korting, mits deze voor de aangegeven deadlines worden geplaatst.

Ruilen/inleveren
Studieboeken kunnen binnen twee weken na aankoop, op vertoon van de kassabon én pinbon worden geruild of worden ingeleverd in de winkel, mits het boek zich in dezelfde staat bevindt als bij verkoop. Studieboeken die via de webwinkel zijn besteld, moeten worden geretourneerd in de VU Boekhandel op de begane grond.
Dictaten worden nooit geruild of teruggenomen.

Betaalmogelijkheden
Het is alleen mogelijk om te pinnen in de boekwinkel. Creditcards, maar ook boekenbonnen en andersoortige bonnen worden niet geaccepteerd.

Verkoopreglement
Alle verkoop binnen de QBDBD winkel gebeurt op basis van het QBDBD verkoopreglement, dat hier te raadplegen is.

Organisatie
De QBDBD winkel wordt georganiseerd en bediend door Stichting QBDBD Ledenservice. Dit is een onderdeel van de juridische faculteitsvereniging QBDBD.