Vacatures QBDBD

Vacatures QBDBD

Diverse kantoren bieden hier werk- en stageplekken. 

STEP UP

STEP UP

Inclusive Internship for law students

Want to get great professional experience within top companies? This opportunity is for you!

STEP UP is a paid summer internship program that aims to promote diversity and

inclusion in the tier one legal job market in Europe by improving access and providing

equal opportunity for law students of diverse backgrounds and skill sets.

Apply for STEP UP !
Strength in our differences:
We believe that our strengths come from our differences. We are committed to creating an environment that unlocks the power of diversity in our business and our communities. Does this resonate with your aspirations?

We are transforming our legal ecosystem as we evolve to meet unprecedented tech advancements, tackle tough ethical questions and uncharted environmental challenges. We want you – the next generation of legal talents from a variety of backgrounds – to get ready, and STEP UP is designed to help you.

In this hands-on summer internship program, you’ll learn how the Legal Department works in leading

organizations. STEP UP offers a unique opportunity for law students to work with two different companies

during one internship, by spending one month at each. Participating companies include Adecco, Air Liquide,

Asics, Booking.com, Capgemini, Coca-Cola, Danone, FedEx, KLM, Materialise, MSD, Publicis Groupe, SD Worx,

Selecta, Stryker, Terumo, Toyota and Umicore.

Klik hier voor de vacature.

Juridisch Centrum

Juridisch Centrum

Juridisch Adviseur Arbeidsrecht

Jij staat nooit met je mond vol tanden. Toch heb je geen grote mond. Je bent gewoon handig met woorden. Daarom heb je ook gekozen voor een juridische opleiding. En nu ben je op zoek naar een leuke en leerzame startersfunctie of parttime (bij)baan.
Vonnis: je hebt ‘m gevonden!

Als juridisch adviseur ben je ons eerste aanspreekpunt voor mensen die bellen of mailen met vragen over arbeidsrecht. Daar zitten ook paniektelefoontjes tussen. Gelukkig blijf jij altijd kalm. Je kunt snel inschatten of het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht iets kan betekenen.

Denk je dat we een zaak hebben? Dan verzamel je informatie voor een dossier. Als dat compleet is, vertel je de potentiële klant of een zaak kansrijk is. Je moet dus zelfstandig een dossier kunnen beoordelen. Krijgen we een akkoord van de klant? Dan zorg jij ervoor dat het dossier bij een van onze juristen terecht komt.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

HVG Law

HVG Law

Advocaat-stagiair(e) Pensioenrecht

Ben je (bijna) afgestudeerd en heb je aantoonbare kennis van het pensioenrecht? Begrijp jij waar het echt om draait in de pensioensector? Wil je werken in een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur? Lees onze vacature advocaat-stagiair(e) pensioenrecht en solliciteer direct!

In onze sterk groeiende financieel- en pensioenrechtpraktijk bestaat een groot deel van je werk uit het adviseren van onder andere pensioenfondsen, premiepensioeninstellingen en verzekeraars, werkgevers, pensioenuitvoerders, ondernemingsraden en toezichthouders. Je adviseert over toepasselijke en toekomstige regelgeving en de implementatie daarvan. Als advocaat-stagiair(e) assisteer je cliënten door het opstellen van contracten en andere juridische documenten en door het schrijven van adviezen. Je geeft advies aan cliënten op het gebied van governance, compliance en de implementatie van wet- en regelgeving. Hieronder valt ook de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NewGround Law

NewGround Law

Advocaat-stagiair(e) energierecht

Vanwege de groeiende praktijk heeft NEWGROUND op korte termijn plek voor een advocaat-stagiair(e) bestuursrecht en omgevingsrecht met bijzondere interesse in het energierecht en met minimaal 1 jaar werkervaring. Wij zijn op zoek naar een ondernemende advocaat-stagiair(e) met minimaal 1 jaar werkervaring. Je hebt aantoonbare affiniteit met het omgevings- en/of energierecht. Je bent onderzoekend, analytisch sterk en je vindt het uitdagend om op hoog academisch niveau juridische vraagstukken pragmatisch op te lossen voor cliënten. Wij zoeken een kandidaat met feeling voor ondernemerschap, lef, doorzettingsvermogen en met passie voor duurzaamheid en de energietransitie.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NewGround Law

NewGround Law

Student-stagiair(e)

Ben jij op dit moment rechtenstudent en ben je op zoek tijdens je studie naar ervaring in de praktijk van het vastgoedrecht, transacties, omgevings-, energie- en milieurecht? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou als student-stagiair(e). Je wordt betrokken bij allerhande dossiers. Je verricht literatuur- en jurisprudentieonderzoek, adviseert bij het voorbereiden van (proces)stukken en je schrijft adviezen op verschillende rechtsgebieden. Je maakt kennis met het werken voor cliënten zoals grote commerciële partijen, overheden en maatschappelijk organisaties. Je bent minimaal twee maanden fulltime beschikbaar. Je bent leergierig, proactief en behulpzaam. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en blijken jouw ambities ook uit jouw studieresultaten en/of CV. 

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NewGround Law

NewGround Law

Werkstudent Advocatuur

Zit jij in de eindfase van je rechtenstudie en ben je op zoek naar een verdiepende kennismaking met de praktijk van het vastgoedrecht, transacties, omgevings-, energie- en milieurecht? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou. Als student in de eindfase van je rechtenstudie word je tijdens je stage bij NewGround Law betrokken bij allerhande dossiers. Je verricht literatuur- en jurisprudentieonderzoek, adviseert bij het voorbereiden van (proces)stukken en je schrijft adviezen. Soms kun je mee naar zittingen en cliëntmeetings. Je bent minimaal zes maanden beschikbaar voor 2 à 3 dagen per week en je hebt aantoonbare affiniteit met ten minste één van onze rechtsgebieden. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en blijken jouw ambities ook uit jouw studieresultaten en/of CV.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NewGround Law

NewGround Law

Advocaat-stagiair(e) Bestuursrecht & Energierecht

Wij zijn op zoek naar een ondernemende advocaat-stagiair(e). Je hebt aantoonbare affiniteit met het bestuurs- en energierecht. Je bent onderzoekend, analytisch sterk en je vindt het uitdagend om op hoog academisch niveau juridische vraagstukken pragmatisch op te lossen voor cliënten. Wij zoeken een kandidaat met feeling voor ondernemerschap, lef, doorzettingsvermogen en met passie voor duurzaamheid en de energietransitie.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

RSM

RSM

Werkstudent Transfer Pricing

Ben jij twee tot vier dagen in de week beschikbaar en zoek je een fiscale bijbaan naast je studie? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde WO student die het Transfer Pricing team komt ondersteunen.

Als werkstudent Transfer Pricing binnen onze organisatie werk je in team van (ervaren) TP’ers. Door on-the-job training leer je de fiscale praktijk van onze opdrachtgevers kennen en ga je onder andere aan de slag met het voorbereiden van fiscale adviezen, het opstellen van Transfer Pricing documentatie en bereid je de vaktechnische overleggen voor. Zo breng jij jouw kennis écht in praktijk. Elke cliënt is weer anders, dus jouw werkdag zal nooit hetzelfde zijn.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

RSM

RSM

Werkstudent Fiscaal

Wil jij als werkstudent fiscale ervaring opdoen binnen een groeiende organisatie? Dan zoeken wij jou!

Je werkt twee of drie dagen in de week op ons kantoor in Amsterdam en leert door training-on-the-job de fiscale praktijk van onze opdrachtgevers goed kennen. Jij bereidt fiscale adviezen voor, schrijft bezwaarschriften en doet jurisprudentie- en bronnenonderzoek. Ook maak je fiscale posities en bereidt je belastingaangiften voor.  Zo breng jij jouw kennis écht in praktijk. Elke cliënt is weer anders, dus jouw werkdag zal nooit hetzelfde zijn.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

De Belastingdienst

De Belastingdienst

Wo-stage fiscaal recht of fiscale economie bij Grote Ondernemingen

Je loopt stage bij de directie die verantwoordelijk is voor de fiscale behandeling van de ongeveer 9.000 grootste ondernemingen van Nederland! Veel bedrijven werken ook nog eens multinationaal. Een mooie kans voor jou om je te verdiepen in de fiscale uitdagingen waarmee topondernemingen te maken hebben. Tijdens jouw stage leer je onze processen kennen en krijg je de verschillende aspecten van onze dienstverlening duidelijk op je netvlies. Je bent aanwezig bij (voor)overleg met fiscaal adviseurs en accountants van hoog (internationaal) niveau. Je ontwikkelt je kennis en doet waardevolle ervaring op in de praktijk. Daarbij dagen we je uit om scherp te analyseren, en het hoe en waarom van jouw gedachtegang duidelijk uiteen te zetten.

Klik hier voor de vacature.

De Belastingdienst

De Belastingdienst

Tax Talent Traineeship 2022

In de twee jaar tijd die het traineeship duurt, werk je op verschillende afdelingen en locaties — je krijgt natuurlijk een ov-jaarkaart van ons — en word je opgeleid om bij te dragen aan de oplossing van fiscaal-complexe problematiek. Daarbij betreed je ongebaande paden, investeer je in je toekomst én draag je bij aan het algemeen belang. Dit alles in een interessante omgeving met stevige (werk)druk. Als tax talent trainee combineer je leren en werken. Jij bent eindverantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. Door je verder te verdiepen in de fiscaliteit en door trainingen te volgen op het gebied van bijvoorbeeld argumenteren, beïnvloeden, presenteren en adviseren, groei jij als professional en als persoon. Je neemt deel aan projecten, schrijft artikelen, voert verweerprocedures en denkt mee over nieuwe wet- en regelgeving. Kortom; het Tax Talent Traineeship is een prachtige start van jouw toekomst!

                                                                        Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

De Belastingdienst

De Belastingdienst

Talentship CAP (Centrale en geautomatiseerde processen) (master)

Jij gaat aan de slag bij een van de vier onderdelen van de directie CAP: Gegevens, Heffing, Inning of Centrale Functies. Samen zorgen wij ervoor dat iedereen in Nederland een aanslagbiljet krijgt, aangifte kan doen, zijn of haar belasting kan betalen of een toeslag ontvangt. Om alle gegevens op een verantwoorde en juiste manier te kunnen verwerken, voeren we miljoenen handelingen — grotendeels geautomatiseerd — door. Ontwikkelingen in digitale technieken en de wensen van burgers en bedrijven vragen dat we met onze kennis en kunde aansluiten op moderne standaarden van dienstverlening. Dat is een uitdaging waar we jouw talenten goed bij kunnen gebruiken.

Klik hier voor de vacature.

FLORENT: STUDENT-STAGIAR

Als Student-Stagiair word je betrokken bij de lopende zaken van de rechtsgebieden waarin Florent zich specialiseert. Tot je werkzaamheden behoren bijvoorbeeld het ondersteunen van advocaten bij het verrichten van jurisprudentie- en literatuuronderzoek, het bijwonen van zittingen en/of besprekingen met cliënten en het ondersteunen van advocaten bij het opstellen van processtukken en correspondentie met de cliënt of wederpartij. Je krijgt veelvuldig feedback op je werk van ervaren advocaten, zodat je het maximale uit je stage haalt.

De stage is twee maanden fulltime met daarbij een tussentijdse- en eindbeoordeling. Florent zoekt weer student-stagiairs vanaf maart 2022.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

BARENSTKRANS: STUDENT-STAGIAR

BarentsKrans biedt universitaire rechtenstudenten in de laatste fase van hun bachelor of tijdens hun master de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen binnen het notariaat door middel van een studentstage. Als student-stagiair(e) werk je twee maanden (fulltime) mee op het notariaat van Corporate/M&A, Private Wealth & Family Owned Businesses en Vastgoed: je bent dus niet gebonden aan één rechtsgebied, maar kan meedraaien binnen ons het hele notariaat. Op deze manier leer je de praktijk en ons kantoor goed kennen. Daarnaast sluit je aan bij besprekingen en ben je natuurlijk welkom bij al onze sociale activiteiten.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

BarentsKrans

BarentsKrans

Kandidaat-notaris Vastgoed (juniorfunctie)

In deze functie word je onderdeel van de sectie Vastgoed dat bestaat uit ongeveer 25 (kandidaat-)notarissen en advocaten die nauw en met plezier voor het vak met elkaar samenwerken. Het notariële team binnen de sectie bestaat uit drie (toegevoegd en kandidaat-)notarissen, een paralegal en drie secretaresses. Het team staat onder leiding van notaris, Jeffrey Koenecke. Jouw toekomstige team houdt zich bezig met het gehele civiele traject, van overeenkomst tot akte, van advies tot procedure. Het cliëntenbestand bestaat onder meer uit beleggers, projectontwikkelaars, woningcorporaties, banken en (semi-)overheids- en zorginstellingen. Als junior kandidaat-notaris draai je direct mee in een afwisselende en dynamische praktijk en adviseer je (onder begeleiding van een ervaren teamgenoot) cliënten op het gebied van commerciële vastgoedtransacties, vastgoedfinanciering en projectontwikkeling. Naast dat je actieve begeleiding krijgt van ervaren kantoorgenoten, geven wij je graag de ruimte om eigen verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, wij moedigen je aan jezelf te ontwikkelen en dagen je uit het beste uit jezelf te halen!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

BarentsKrans

BarentsKrans

Werkstudent Notariaat Estate Planning

Als werkstudent verricht je voor minimaal drie maanden diverse werkzaamheden voor het notariaat. Je assisteert en ondersteunt de kandidaat-notarissen op het snijvlak van het ondernemingsrecht en het personen- en familierecht: zoals bij het adviseren en begeleiden van vermogende particulieren én familiebedrijven bij onder meer het optimaliseren van de structurering van vermogen(sopvolging) en bedrijf(sopvolging); zakelijke estate planning (fusies, splitsingen en certificering) en persoonlijke estate planning (huwelijksvoorwaarden, (levens)testamenten en schenkingsplannen). Je wordt onderdeel van de sectie Corporate/M&A dat bestaat uit ongeveer 25 (kandidaat-)notarissen en advocaten die nauw en met veel plezier voor het vak met elkaar samenwerken. Het notariële team binnen de sectie bestaat uit één notaris, vier (kandidaat-)notarissen en drie secretaresses.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

BarentsKrans

BarentsKrans

Advocaat-stagiair(e) Vastgoed

In deze functie word je onderdeel van de sectie Vastgoed. De sectie bestaat uit ongeveer 25 advocaten en (kandidaat-)notarissen die nauw en met veel plezier voor het vak met elkaar samenwerken. De expertise van het vastgoedteam bestrijkt alle facetten van een brede vastgoedpraktijk, waaronder bouwrecht, huurrecht, overheidsprivaatrecht, projectontwikkeling en vastgoedtransacties. Jouw werkterrein zal zich op deze volle breedte afspelen: zowel op het gebied van procederen als dat van adviseren voor onder meer overheden, projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers. Uiteraard word je actief begeleid door ervaren kantoorgenoten, maar wij geven je graag de ruimte om snel verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, wij moedigen je aan jezelf te ontwikkelen en dagen je uit het beste uit jezelf te halen!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

BarentsKrans

BarentsKrans

Advocaat-stagiair(e) Bestuursrecht

In deze functie word je onderdeel van de sectie Vastgoed. De sectie bestaat uit ongeveer 25 advocaten en (kandidaat-)notarissen die nauw en met veel plezier voor het vak met elkaar samenwerken. De expertise van het vastgoedteam bestrijkt alle facetten van een brede vastgoedpraktijk, waaronder bestuurs- en omgevingsrecht. Jouw werkterrein zal zich op deze volle breedte afspelen: zowel op het gebied van procederen als dat van adviseren voor onder meer overheden, projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers. Je kunt hierbij denken aan vergunningen die cruciaal zijn voor de uitoefening van bedrijfsactiviteiten, ingrijpende planologische ontwikkelingen, schadeveroorzakend overheidsingrijpen, handhaving of onteigening. Ook ga je adviseren en procederen op breder bestuursrechtelijk terrein. Denk daarbij aan subsidies en de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Uiteraard word je actief begeleid door ervaren kantoorgenoten, maar wij geven je graag de ruimte om snel verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, wij moedigen je aan jezelf te ontwikkelen en dagen je uit het beste uit jezelf te halen!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

BarentsKrans

BarentsKrans

Student-stagair(e) Notariaat

BarentsKrans biedt universitaire rechtenstudenten in de laatste fase van hun bachelor of tijdens hun master de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen binnen het notariaat door middel van een studentstage. Als student-stagiair(e) werk je twee maanden (fulltime) mee op het notariaat van Corporate/M&A, Estate Planning en Vastgoed: je bent dus niet gebonden aan één rechtsgebied, maar kan meedraaien binnen ons het hele notariaat. Op deze manier leer je de praktijk en ons kantoor goed kennen. Daarnaast sluit je aan bij besprekingen en ben je natuurlijk welkom bij al onze sociale activiteiten.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

BarentsKrans

BarentsKrans

Student-stagiair(e) Advocatuur

BarentsKrans biedt universitaire rechtenstudenten in de laatste fase van hun bachelor of tijdens hun master de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen binnen de advocatuur door middel van een studentstage. Als student-stagiair(e) werk je twee maanden (fulltime) mee aan interessante juridische zaken. Je zoekt voor diverse praktijkgroepen juridische vraagstukken uit: je bent dus niet gebonden aan één rechtsgebied, maar kan meedraaien binnen alle secties. Op deze manier leer je de (juridische) praktijk en ons kantoor goed kennen. Daarnaast ga je mee naar zittingen, sluit je aan bij besprekingen en ben je natuurlijk welkom bij al onze sociale activiteiten.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

BarentsKrans

BarentsKrans

Kandidaat-notaris Estate Planning (juniorfunctie)

Als kandidaat-notaris adviseer je op het snijvlak van het ondernemingsrecht en het personen- en familierecht: je adviseert vermogende particulieren én familiebedrijven, zowel nationaal als internationaal. Dit doe je in nauw overleg met externe professionals. Je begeleidt cliënten bij het optimaliseren van de structurering van vermogen(sopvolging) en bedrijf(sopvolging); zakelijke estate planning (fusies, splitsingen en certificering) en persoonlijke estate planning (huwelijksvoorwaarden, (levens)testamenten en schenkingsplannen) gaan hand in hand samen. Je wordt onderdeel van de sectie Corporate/M&A dat bestaat uit ongeveer 25 (kandidaat-)notarissen en advocaten die nauw en met veel plezier voor het vak met elkaar samenwerken. Het notariële team binnen de sectie bestaat uit één notaris, vier (kandidaat-)notarissen en drie secretaresses. Uiteraard word je actief begeleid door (ervaren) kandidaat-notarissen, maar wij geven je graag de ruimte om snel verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, wij moedigen je aan jezelf te ontwikkelen en dagen je uit het beste uit jezelf te halen!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.
Klik hier voor de vacature.

 

BarentsKrans

BarentsKrans

Kandidaat-notaris Corporate/M&A (juniorfunctie)

Als kandidaat-notaris word je onderdeel van de sectie Corporate/M&A dat bestaat uit ongeveer 25 (kandidaat-)notarissen en advocaten die nauw en met veel plezier voor het vak samenwerken. Het notariële team binnen de sectie bestaat uit één notaris, vier (kandidaat-)notarissen en drie secretaresses. Het team begeleidt, adviseert en assisteert middelgrote en grote ondernemingen in binnen- en buitenland bij het opzetten van structuren, overnames, financieringen en zekerheden. Ook herstructureringen, (grensoverschrijdende) fusies en andere vennootschapsrechtelijke vraagstukken komen geregeld voorbij. In deze rol zal jouw werkterrein zich afspelen op de volle breedte van het ondernemingsrecht: van het begeleiden van een internationale overname tot het adviseren van een goededoelenstichting ten aanzien van corporate governance. Je doet het allemaal! Uiteraard word je actief begeleid door (ervaren) kandidaat-notarissen, maar wij geven je graag de ruimte om snel verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, wij moedigen je aan jezelf te ontwikkelen en dagen je uit het beste uit jezelf te halen!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

DLA Piper

DLA Piper

Junior Associate (alle praktijkgroepen)

Wij zijn het hele jaar door op zoek naar startende talenten. Ben je (bijna) afgestudeerd Nederlands recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie? Solliciteer dan naar een functie als advocaat-stagiair, kandidaat-notaris of junior belastingadviseur.

Je start binnen één van onze zeven praktijkgroepen en volgt de DLA Piper Career Academy. Als fiscalist start je bij de praktijkgroep Tax en als kandidaat-notaris bij Real Estate of Corporate. Na 1,5 jaar wissel je van praktijkgroep (fiscalisten en kandidaat-notarissen uitgezonderd) om je algemene rechtskennis, je vermogen om samen te werken met meerdere praktijkgroepen en jouw werkmethodiek optimaal te ontwikkelen. Naast je opleiding draai je direct mee in een hoogwaardige praktijk en krijg je al snel de mogelijkheid om zelfstandig aan zaken te werken en cliënten te adviseren of te procederen.

Wij zoeken (bijna) afgestudeerde studenten Nederlands Recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie. Het is belangrijk dat je een stevige persoonlijkheid hebt. Je bent ondernemend en bereid een actieve bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van kantoor. Daarnaast zoeken we kandidaten die graag in (internationaal) teamverband werken aan grensoverschrijdende zaken.

ARBEIDSVOORWAARDEN

De ontwikkeling van onze mensen vinden wij belangrijk. Daarin spelen zij zelf een actieve rol. Ons kantoor vindt de groei en ontplooiing van haar medewerkers een voorwaarde voor succes. Wij bieden naast goede arbeidsvoorwaarden aan elke medewerker de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling door een persoonlijk ontwikkelingsprogramma.

SOLLICITEREN

Herken jij jezelf in dit profiel? Reageer dan snel via onze website www.bigopportunities.nl . Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken. Mocht je eerst nog beter kennis willen maken met kantoor, kan dat ook via een kennismakingsmoment. Je kan je hiervoor opgeven via onze website.

 

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

DLA Piper

DLA Piper

Student Stagair

Wij zijn het hele jaar door op zoek naar startende talenten. Studeer jij Nederlands recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie? Solliciteer dan naar een functie als student-stagiair of werkstudent.

Tijdens een stage van twee maanden op een praktijkgroep maak je volwaardig deel uit van een team van advocaten, (kandidaat-)notarissen en belastingadviseurs. Je deelt een kamer met een (senior) advocaat die je persoonlijk begeleidt en krijgt ook een stagebegeleider toegewezen. Je woont zittingen en besprekingen met cliënten bij en krijgt eigen verantwoordelijkheden. Je verricht onderzoek, bereidt notities voor en stelt concepten, contracten en processtukken op en houdt (eventueel) een referaat. Ook kan het zijn dat we je betrekken bij pro bono projecten of activiteiten die met ons maatschappelijk verantwoord ondernemen-beleid te maken hebben. Uiteraard ben je ook welkom bij alle sociale evenementen.

Een gerenommeerd extern trainingsbureau helpt je om inzichten te krijgen in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten waardoor je nog meer uit jezelf kunt halen. En dan kan het zomaar gebeuren dat jouw stageperiode overgaat in een vaste aanstelling. Je krijgt bij ons een stagevergoeding van € 850 bruto per maand en (OV) reiskosten worden volledig vergoed.

Wil je het werken als student-stagiair ervaren? Reageer dan snel via onze website www.bigopportunities.nl. Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken. 

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Advocaat-stagiaire Ruimte en milieu

Ben jij (bijna) bestuursrechtelijk afgestudeerd en wil jij werken in een team van advocaten dat zich dagelijks bezighoudt met maatschappelijk relevante en toonaangevende zaken? Dan is deze vacature een mooie kans voor jou!
 
Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire die de sectie Ruimte en milieu wil komen versterken. Het team, bestaande uit circa 20 advocaten, houdt zich dagelijks bezig met tal van actuele maatschappelijke kwesties, bijvoorbeeld op het gebied van stedelijke ontwikkeling, infrastructuur en klimaat- en energietransitie. Zo zijn de advocaten onder meer betrokken bij de gaswinning in Groningen, het bestemmingsplan voor Feyenoord City, de aanpak van toeristenwinkels in Amsterdam, alle vergunningen om de Grand Prix F1 op Zandvoort mogelijk te maken, de bouw van windturbines, de aanpak van de stikstofproblematiek, de ontpoldering van de Hedwigepolder en de dijkverbetering langs het IJsselmeer.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Werkstudent Bestuursrecht

Ben jij eind bachelor- of beginnend masterstudent Bestuursrecht en wil jij tijdens je studie als werkstudent werken in een praktijk met maatschappelijk relevante en toonaangevende zaken? Dan zijn wij op zoek naar jou om het team van de sectie Bestuursrecht te versterken.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Werkstudent Fiscaal

Wij zijn op zoek naar een werkstudent die de sectie Civiel (proces)recht wil versterken. Ben jij eind bachelor- of beginnend masterstudent en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als fiscaal werkstudent? Dan biedt deze vacature een prachtige kans!

Als werkstudent fiscaal ligt jouw focus op het belastingrecht. Het team belastingrecht heeft een dynamische praktijk en werkt met name voor het ministerie van Financiën, de Belastingdienst, gemeenten en provincies. Zaken vertonen geregeld raakvlakken met andere rechtsgebieden, zoals het (overheids)privaatrecht en het algemene bestuursrecht. Dat betekent dat wij niet alleen bij de belastingrechter optreden, maar ook bij de gewone bestuursrechter en de burgerlijke rechter als procedures raakvlakken hebben met het belastingrecht.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Werkstudent/stagiaire Recruitment

Zit jij  in het 3e of 4e jaar van jouw studie rechten of Human Resource Management en wil je tijdens je studie graag inhoudelijk al aan de slag? Dan is dit de ideale bijbaan/stage binnen ons enthousiaste recruitmentteam.

Naast de mogelijkheid om zoveel mogelijk te leren op het gebied van HRM (specifiek recruitment), maak je deel uit van een gedreven en hecht team. Je takenpakket bestaat o.a. uit het voorbereiden van recruitmentevenementen, ontwikkelen van content voor onze social media kanalen, het onderhouden van alle contacten met studie- en studentenverenigingen, meewerken aan de organisatie van de jaarlijkse masterclass en natuurlijk kun je bijdragen aan overige recruitmentprojecten. We staan open voor jouw frisse blik en horen graag jouw (nieuwe) ideeën.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Advocaat-stagiair Cassatie

Ben je (bijna) civielrechtelijk afgestudeerd en lijkt het je interessant om te procederen op het hoogste niveau? Dan is deze vacature een prachtige kans om een eerste stap te zetten in je carrière!

Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire die de sectie Cassatie wil komen versterken. De cassatiepraktijk is een juridisch veelzijdig werkterrein, waarin expertise op alle belangrijke materiële rechtsgebieden wordt gecombineerd met specifieke deskundigheid op het terrein van het civiele procesrecht. Werken op de sectie Cassatie betekent werken in het hart van de rechtsontwikkeling! De sectie staat aan de basis van vele toonaangevende arresten van de Hoge Raad

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Werkstudent Ruimte en milieu

Ben jij eind bachelor- of beginnend masterstudent en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Dan zijn wij op zoek naar jou om het team van Ruimte en milieu te versterken.

Als werkstudent help je ons met het uitzoeken van juridische vragen, het schrijven van blogs op onze Omgevingsrechtpagina, jurisprudentieonderzoek en andere inhoudelijke werkzaamheden op het terrein van het ruimtelijk bestuursrecht.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Baker McKenzie

Baker McKenzie

Student-stage Advocatuur

Als student-stagiaire werk je mee aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en lever je o.a. bijdrage door het doen van due diligence en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten op een specifiek werkgebied. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook van harte welkom bij sociale kantoor- en/of sectie gerelateerde evenementen.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Baker McKenzie

Baker McKenzie

Student-stagiaire Tax

Als student-stagiaire werk je mee aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en lever je o.a. bijdrage door het doen van due diligence en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten op een specifiek werkgebied. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook van harte welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Baker McKenzie

Baker McKenzie

Student-stage Notariaat

Als student-stagiaire van de sectie Corporate Structures ben je betrokken bij het structureren van vennootschappen in het kader van diverse transacties, zoals fusies en overnames, joint ventures en private equity investeringen. Je werkt mee aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en je levert o.a. bijdrage door het doen van onderzoek en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

PwC Legal

PwC Legal

Open sollicitatie

 Binnen PwC Legal is er altijd ruimte voor juridisch talent. Ook wanneer op de careerpage op het eerste gezicht niet de vacature staat waarvoor je in aanmerking zou komen, nodigen we je uit om je interesse voor een baan binnen PwC Legal kenbaar te maken. We zijn continu op zoek naar ambitieuze  juristen die een baan in een internationale multidisciplinaire omgeving ambiëren. Met name juristen die in hun studie ook interesse voor technologie, economie of bedrijfskunde hebben getoond worden uitgenodigd om te solliciteren.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

PwC Legal

PwC Legal

Werkstudent Staatssteun

Ben jij een energieke, oplossingsgerichte en ambitieuze juridische student in de afrondende fase van je studie? Heb jij affiniteit met het staatssteunrecht en een passie voor de publieke sector en wil jij als werkstudent graag ervaring opdoen in multidisciplinaire teams? Lees dan snel verder!

Het staatssteunteam van PwC Legal is het grootste van Nederland en adviseert over en begeleidt de implementatie van veelal complexe maatschappelijke transformatievraagstukken waarbij we onze cliënten helpen om hun strategie te verwezenlijken. Wij adviseren onze cliënten op o.a. staatssteunrechtelijk gebied bij belangrijke projecten binnen de publieke sector, we begeleiden (grote) staatssteunzaken bij de Europese Commissie, we schrijven sectorbrede brochures en handreikingen, assisteren de publieke sector in de brede zin van het woord met het ontwikkelen van een robuust staatssteunbeleid en nog veel meer.
Wij werken in veel opdrachten samen met andere disciplines binnen PwC, onder andere op het gebied van Economics, Tax en Consulting. Hierin onderscheidt PwC Legal zich van de traditionele aanpak bij advocatenkantoren.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Banking & Finance

Wil jij een maand stagelopen bij Financial Law en je bezighouden met het financiële recht in de breedste zin van het woord? Of wil jij kennismaken met Capital Markets en meewerken aan IPO’s? Wil je meelopen met Finance die financieringstransacties begeleiden? Of ben je toch benieuwd naar Structured Finance die zich bezighouden met securisaties en covered bonds in Nederland? Voor verschillende praktijkgroepen binnen Banking & Finance zijn nog plekken beschikbaar in 2022. Onze Banking & Finance praktijk is onderverdeeld in vier praktijkgroepen: Financial LawCapital MarketsStructured Finance en Finance. Als student-stagiair(e) krijg je gedurende twee maanden een mooie inkijk in onze praktijk. Na één maand rouleer je naar een andere praktijkgroep. Het is dus mogelijk om twee maanden stage te lopen op een transactiepraktijk, maar je kunt het ook combineren met een maand stage op een procespraktijk. Meer informatie over de verschillende praktijkgroepen vind je hier.

Hoelang? Twee maanden, studenten rouleren halverwege de stage naar een andere praktijkgroep

Waar? Amsterdam (Finance zit ook in Rotterdam)

Interesse? Meld je aan via  https://www.werkenbijnautadutilh.com/student-stagiaire-banking-finance.

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Sustainable Business & Climate Change

Wil jij een paar maanden werkzaam zijn als werkstudent binnen ons Sustainable Business & Climate Change team? Wij zijn voor 2022 op zoek naar een enthousiaste werkstudent voor drie dagen in de week. Het team adviseert cliënten over ontwikkelingen op ESG-gebied (Environment, Social & Governance). Een van de projecten is het onderzoek naar de doorwerking van de zogenaamde Europese taxonomie verordening voor bedrijven in de chemiesector. De taxonomie verordening is gericht op het verduurzamen van de financiële sector en bepaalt of een economische activiteit ecologisch duurzaam is. De werkstudent zal o.a. een analyse maken van de eisen die de taxonomie stelt aan chemiebedrijven en deze vertalen naar praktische handvatten voor chemiebedrijven. Het project is eventueel te koppelen aan het schrijven van een afstudeerscriptie over dit thema.

Interesse? Solliciteer direct via onze website https://www.werkenbijnautadutilh.com/werkstudent-project-sustainable-business-climate-change-0

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Student-stagiair(e) Real Estate (Public Law)

Als student-stagiair(e) op onze bestuursrechtafdeling in Amsterdam krijg je een mooie inkijk in onze praktijk. Het team adviseert onder meer ontwikkelaars en vastgoedbeleggers over de meest uiteenlopende kwesties, van vergunningverlening tot milieuhandhaving. Maar ook treedt het team op voor het nationale en internationale bedrijfsleven zoals de chemische industrie en de energiesector. Wij voeren procedures voor alle (bijzondere) administratieve commissies en gerechten. Juist vanwege het grote belang van overheidsregulering voor alle marktsectoren werken wij geïntegreerd samen met veel andere praktijkgroepen. Hierdoor krijg je als student stagiair(e) op onze sectie een goed beeld van ons kantoor. De stage is in principe fulltime voor een duur van twee maanden. Het is ook mogelijk om je stage te combineren met een stage bij het Administrative Law-team uit Rotterdam.

Interesse? Solliciteer direct via onze website https://www.werkenbijnautadutilh.com/student-stagiaire-real-estate-public-law

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Buitenlandstage London

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen met een stage in Londen? Wij zoeken voor 2022 gemotiveerde, enthousiaste en leergierige student-stagiaires die ons kantoor in ‘The City’ komen versterken. Vanaf februari 2022 gaan de buitenlandstages weer van start. Lijkt het je leuk om één maand in Nederland stage te lopen en één maand in Londen? Dan zien we jouw sollicitatie met belangstelling tegemoet!

Hoelang? Eén maand in Nederland en één maand in London

Interesse? Solliciteer direct via onze website  https://www.werkenbijnautadutilh.com/carriere/carrieres-voor-studenten/studentstage.

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Student-stagiair(e) Real Estate (Public Law)

Als student-stagiair(e) op onze bestuursrechtafdeling in Amsterdam krijg je een mooie inkijk in onze praktijk. Het team adviseert onder meer ontwikkelaars en vastgoedbeleggers over de meest uiteenlopende kwesties, van vergunningverlening tot milieuhandhaving. Maar ook treedt het team op voor het nationale en internationale bedrijfsleven zoals de chemische industrie en de energiesector. Wij voeren procedures voor alle (bijzondere) administratieve commissies en gerechten. Juist vanwege het grote belang van overheidsregulering voor alle marktsectoren werken wij geïntegreerd samen met veel andere praktijkgroepen. Hierdoor krijg je als student stagiair(e) op onze sectie een goed beeld van ons kantoor. De stage is in principe fulltime voor een duur van twee maanden. Het is ook mogelijk om je stage te combineren met een stage bij het Administrative Law-team uit Rotterdam.

Interesse? Solliciteer direct via onze website https://www.werkenbijnautadutilh.com/student-stagiaire-real-estate-public-law

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Van Doorne

Van Doorne

Tax Break donderdag 17 maart 2022

Tijdens de Tax Break maak jij gedurende de dag kennis met onze fiscale praktijk! Bij Van Doorne beoefenen onze fiscalisten een zelfstandige fiscale adviespraktijk. Onze fiscalisten adviseren aan (inter)nationale bedrijven en vermogende particulieren over een breed scala aan fiscaalrechtelijke onderwerpen, veelal met internationale raakvlakken. Ook in geschillen met de fiscus treden ze op en voeren ze, waar nodig, fiscale procedures.

Voor wie?

Ben jij WO-student Fiscaal recht of Fiscale economie en ben jij benieuwd naar de fiscale praktijk bij Van Doorne? Meld je dan nu aan! En leer op donderdag 17 maart 2022 tijdens dit interactieve programma ons kantoor, het werk en onze mensen kennen.

Wie: WO-studenten Fiscaal recht of Fiscale economie 
Wanneer: Donderdag 17 maart 2022, van 14.00 tot 22.00 uur
Waar: Het programma start op ons kantoor in Amsterdam (Jachthavenweg 121) 

Heb jij vragen over de Tax Break? Neem dan contact op met Anna Booij via Booij@vandoorne.com. 

 

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.