Vacancies/Internships

Vacatures QBDBD

Diverse kantoren bieden hier werk- en stageplekken. 

Clifford Chance

Clifford Chance

Best of Both Worlds 2022

De spanning stijgt en de tijd tikt. Nog maar een paar uur voor de deadline en de belangen zijn groot – heb jij het in je om de deal te closen?

Op donderdag 10 en vrijdag 11 november 2022 nodigen Rabobank en Clifford Chance je uit op hun business course “Best of Both Worlds”. Onder toeziend oog van zakenbankiers en advocaten, zal je in een dealteam van financiële en juridische studenten in de praktijk ervaren hoe de samenwerking tussen een advocatenkantoor en een bank bij fusies en overnames verloopt. Rabobank zal twaalf studenten selecteren voor de rol van investment banker en Clifford Chance zal twaalf studenten selecteren voor de rol van M&A advocaat.

Tijdens de business course ervaar je hoe het is om te werken bij de Rabobank en Clifford Chance. Je krijgt de kans om onze collega’s te ontmoeten, onze kantoren te bekijken en de cultuur te ervaren. Kortom, een uitgelezen kans om te ontdekken of Clifford Chance bij jou past!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Clifford Chance

Clifford Chance

Campus Recruiter

Ben jij een verbinder en vind jij het leuk om in contact te zijn met studenten- en studieverenigingen? En haal jij energie uit het organiseren en bijwonen van recruitmentevenementen? Dan hebben wij een superleuke en veelzijdige startersfunctie voor jou!

Voor ons gezellige HR-team zijn wij op zoek naar een Campus Recruiter.

Wat ga je doen?

Als Campus Recruiter ben jij verantwoordelijk voor het totale wervingsproces van onze stagiaires en startende advocaten (advocaat stagiaires); van  employer-branding tot sollicitatie- en arbeidsvoorwaardengesprekken, met als doel het aannemen van jong talent. Jij speelt een belangrijke rol in het positioneren van Clifford Chance op de arbeidsmarkt voor startende juristen. Je bent hèt gezicht van Clifford Chance op de universiteiten en organiseert verschillende evenementen; op kantoor en extern, met als hoogtepunt onze internationale business course.

Talent Acquisition is een van de key pijlers binnen de global HR-strategie van Clifford Chance. Dat biedt vele kansen en mogelijkheden om te werken aan (global) initiatieven. Jij speelt een belangrijke rol bij het bedenken en uitvoeren van innovatieve en creatieve manieren om jong talent aan te trekken en werkt hierbij nauw samen met ons marketingteam op het gebied van employer branding.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

De Belastingdienst

De Belastingdienst

Tax Talent Traineeship 2023

Een unieke kans: als Tax Talent Trainee maak jij kennis met een dwarsdoorsnede van het veelzijdige werkterrein van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën. En misschien nog wel meer, want tijdens je traineeship kun je ook gedetacheerd worden naar bijvoorbeeld de fiscale omgeving van het Gerechtshof of internationale organisaties als de Europese Commissie.

In de twee jaar tijd die het traineeship duurt, werk je op 6 verschillende afdelingen en locaties — je krijgt natuurlijk een ov-jaarkaart van ons — en word je opgeleid om bij te dragen aan de oplossing van fiscaal-complexe problematiek. Daarbij betreed je ongebaande paden, investeer je in je toekomst én draag je bij aan het algemeen belang. Dit alles in een interessante omgeving met stevige (werk)druk.
Als Tax Talent Trainee combineer je leren en werken. Jij bent eindverantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. Door je verder te verdiepen in de fiscaliteit en door trainingen te volgen op het gebied van bijvoorbeeld argumenteren, beïnvloeden, presenteren en adviseren, groei jij als professional en als persoon. Je behandelt actuele fiscale problematiek, schrijft een verweerschrift en denkt mee over nieuwe wet- en regelgeving.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Velocity Trade

Velocity Trade

Student assistent

Focused on providing its institutional clients liquidity solutions and market access across a multitude of products including FX, CFDs, Equities, Fixed Income and Commodities.

Amsterdam office is looking for someone who has legal or GRC (governance, risk and compliance) study and/or experience and is interested in working for a licenced investment firm one (1) day a week.

Your primarily responsibility will be assisting the Compliance officer in tasks that range from financial crimes prevention, to risk management, to KYC, to regulatory engagement – every day can be a new challenge!

 

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

PWC

PWC

Werkstudent pensioenrecht

Sta je te popelen om de juridische kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan in de praktijk te brengen? En ben je daarnaast nieuwsgierig hoe PwC lastige juridische pensioenvraagstukken oplost en klanten adviseert en begeleidt op dit gebied? Ga dan aan de slag als werkstudent!

Dit ga je doen
Als werkstudent werk je in principe drie maanden lang, twee of drie dagen per week, als volwaardig teamlid in onze praktijk. De lijnen zijn kort, dus je bent nauw betrokken en ervaart de dagelijkse praktijk van onze professionals. Zo krijg je een goed beeld van wat je te wachten staat als je in vaste dienst zou komen bij PwC!

Als werkstudent biedt je ondersteuning bij allerlei vragen rondom pensioen. Dit doe je voor pensioenfondsen en werkgevers in Nederland, maar ook voor multinationals met Nederlandse en met ‘mobiele’ werknemers. Jouw werkzaamheden zien onder meer toe op:

  • Pensioenfondsen helpen met vragen op het gebied van governance, strategie, zorgplicht, het toezicht door DNB en de AFM en selectie en contractering van externe dienstverleners;
  • Werkgevers helpen om hun pensioenregelingen aan te passen aan nieuwe wet- en regelgeving;
  • Pensioenbeleid ontwikkelen voor werkgevers in het kader van hun bredere beloningsbeleid;
  • Bijhouden van relevante ontwikkelingen in de wet- en regelgeving.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

PwC Legal

PwC Legal

Open sollicitatie

 Binnen PwC Legal is er altijd ruimte voor juridisch talent. Ook wanneer op de careerpage op het eerste gezicht niet de vacature staat waarvoor je in aanmerking zou komen, nodigen we je uit om je interesse voor een baan binnen PwC Legal kenbaar te maken. We zijn continu op zoek naar ambitieuze  juristen die een baan in een internationale multidisciplinaire omgeving ambiëren. Met name juristen die in hun studie ook interesse voor technologie, economie of bedrijfskunde hebben getoond worden uitgenodigd om te solliciteren.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

PwC Legal

PwC Legal

Werkstudent Staatssteun

Ben jij een energieke, oplossingsgerichte en ambitieuze juridische student in de afrondende fase van je studie? Heb jij affiniteit met het staatssteunrecht en een passie voor de publieke sector en wil jij als werkstudent graag ervaring opdoen in multidisciplinaire teams? Lees dan snel verder!

Het staatssteunteam van PwC Legal is het grootste van Nederland en adviseert over en begeleidt de implementatie van veelal complexe maatschappelijke transformatievraagstukken waarbij we onze cliënten helpen om hun strategie te verwezenlijken. Wij adviseren onze cliënten op o.a. staatssteunrechtelijk gebied bij belangrijke projecten binnen de publieke sector, we begeleiden (grote) staatssteunzaken bij de Europese Commissie, we schrijven sectorbrede brochures en handreikingen, assisteren de publieke sector in de brede zin van het woord met het ontwikkelen van een robuust staatssteunbeleid en nog veel meer.
Wij werken in veel opdrachten samen met andere disciplines binnen PwC, onder andere op het gebied van Economics, Tax en Consulting. Hierin onderscheidt PwC Legal zich van de traditionele aanpak bij advocatenkantoren.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

De Brauw Blackstone Westbroek

De Brauw Blackstone Westbroek

Student Opportunities

Grit & Passion. Opportunity & De Brauw. Do you want to be stretched and nurtured?

Are you student who is excited by your own potential and that in any opportunity? Do you relish a challenge?

If so, then we may be a perfect match. There are many different ways that you can meet and explore our firm, to include participating in one of our business courses, becoming a student trainee or working with us as a law assistant.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Juridisch Centrum

Juridisch Centrum

Juridisch Adviseur Arbeidsrecht

Jij staat nooit met je mond vol tanden. Toch heb je geen grote mond. Je bent gewoon handig met woorden. Daarom heb je ook gekozen voor een juridische opleiding. En nu ben je op zoek naar een leuke en leerzame startersfunctie of parttime (bij)baan.
Vonnis: je hebt ‘m gevonden!

Als juridisch adviseur ben je ons eerste aanspreekpunt voor mensen die bellen of mailen met vragen over arbeidsrecht. Daar zitten ook paniektelefoontjes tussen. Gelukkig blijf jij altijd kalm. Je kunt snel inschatten of het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht iets kan betekenen.

Denk je dat we een zaak hebben? Dan verzamel je informatie voor een dossier. Als dat compleet is, vertel je de potentiële klant of een zaak kansrijk is. Je moet dus zelfstandig een dossier kunnen beoordelen. Krijgen we een akkoord van de klant? Dan zorg jij ervoor dat het dossier bij een van onze juristen terecht komt.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

HVG Law

HVG Law

Advocaat-stagiair(e) Pensioenrecht

Ben je (bijna) afgestudeerd en heb je aantoonbare kennis van het pensioenrecht? Begrijp jij waar het echt om draait in de pensioensector? Wil je werken in een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur? Lees onze vacature advocaat-stagiair(e) pensioenrecht en solliciteer direct!

In onze sterk groeiende financieel- en pensioenrechtpraktijk bestaat een groot deel van je werk uit het adviseren van onder andere pensioenfondsen, premiepensioeninstellingen en verzekeraars, werkgevers, pensioenuitvoerders, ondernemingsraden en toezichthouders. Je adviseert over toepasselijke en toekomstige regelgeving en de implementatie daarvan. Als advocaat-stagiair(e) assisteer je cliënten door het opstellen van contracten en andere juridische documenten en door het schrijven van adviezen. Je geeft advies aan cliënten op het gebied van governance, compliance en de implementatie van wet- en regelgeving. Hieronder valt ook de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Vistra

Vistra

Junior Relationship Manager Private Equity

Would you like to deploy your expertise in a young, energetic, fast paced family?

Vistra is looking to recruit a Junior Relationship Manager for our largest Private Equity client portfolio.

 You will report into the Director Relationship Management Private Equity and support your Senior Relationship Managers in their role as a true sparring partner for the client.

Together with Business Development, our Relationship Managers form our commercial frontline and function as a linking pin between the client and our service delivery teams to provide end-to-end solutions to international clients.

In your day to day activities you will work with experienced Relationship Managers, along with dedicated financials and legals. You will work together to ensure high client satisfaction, solve complex questions and provide a full range of corporate services for your client entities.

We value interdepartmental collaboration, try to work as ONE throughout the world and of course get to know each other better outside of work at our DoMiBo’s (Thursday Afternoon Drinks). We look forward to getting to know you better as well!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Vistra

Vistra

Junior Legal Services Lawyer Private Equity

Would you like to deploy your legal expertise in a young, energetic, fast paced family?

Vistra is looking to recruit a Junior Legal Services Lawyer for our largest Private Equity client portfolio.

You will report into the Manager Legal Services and provide a full range of legal advice and services. You support in the daily activities of Medior and Senior corporate lawyers and act as a resource for colleagues in other departments.

In your day to day activities you will work with a tight team of Legals, along with dedicated financials and relationship managers. You will work together to ensure high client satisfaction, solve complex questions and provide a full range of corporate services for your client entities. In addition you will be able to spar with experienced legals on other portfolio’s and expand your knowledge and grow together.

We value interdepartmental collaboration, try to work as ONE throughout the world and of course get to know each other better outside of work at our DoMiBo’s (Thursday Afternoon Drinks). We look forward to getting to know you better as well!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Vistra

Vistra

Junior Compliance Officer

At Vistra, we believe our clients’ businesses and people can make a difference in the world. That’s why our work is focused on helping our clients act with confidence and speed to seize opportunity wherever it arises. As a global corporate service provider and fund administrator with more than 5,000 professionals in over 45 jurisdictions, we empower legal entities globally to work smarter, grow faster, act responsibly, protect capital and scale across borders — by doing what we do best: reducing risk and enhancing efficiency.

We support our clients over six sectors: Private Equity, Real Estate, Capital Markets, Corporate, Company Formation and Private Wealth and deliver value across three service lines:

  • Governance, Risk and Compliance
  • Advisory and Transaction Support
  • Finance, Accounting and Administration

We grow when you grow, and we succeed when we work together across boundaries and borders, as one team. So, our promise to our clients is the same to you: working together, we will give you the confidence, the tools and the support to achieve your ambitions and leverage your unique skills — to seize your opportunity and help make a difference in the world.

You can also check out our LinkedIn Life page and our About us page to get a sense of Vistra’s culture and our values.

So, what do you think? If you are excited about working with us and think you can get the job done but not quite sure if you meet all the requirements 100%, we want to encourage you to give it a try OR have an informal chat with one of our Talent Acquisition representatives.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NewGround Law

NewGround Law

Advocaat-stagiair(e) energierecht

Vanwege de groeiende praktijk heeft NEWGROUND op korte termijn plek voor een advocaat-stagiair(e) bestuursrecht en omgevingsrecht met bijzondere interesse in het energierecht en met minimaal 1 jaar werkervaring. Wij zijn op zoek naar een ondernemende advocaat-stagiair(e) met minimaal 1 jaar werkervaring. Je hebt aantoonbare affiniteit met het omgevings- en/of energierecht. Je bent onderzoekend, analytisch sterk en je vindt het uitdagend om op hoog academisch niveau juridische vraagstukken pragmatisch op te lossen voor cliënten. Wij zoeken een kandidaat met feeling voor ondernemerschap, lef, doorzettingsvermogen en met passie voor duurzaamheid en de energietransitie.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NewGround Law

NewGround Law

Student-stagiair(e)

Ben jij op dit moment rechtenstudent en ben je op zoek tijdens je studie naar ervaring in de praktijk van het vastgoedrecht, transacties, omgevings-, energie- en milieurecht? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou als student-stagiair(e). Je wordt betrokken bij allerhande dossiers. Je verricht literatuur- en jurisprudentieonderzoek, adviseert bij het voorbereiden van (proces)stukken en je schrijft adviezen op verschillende rechtsgebieden. Je maakt kennis met het werken voor cliënten zoals grote commerciële partijen, overheden en maatschappelijk organisaties. Je bent minimaal twee maanden fulltime beschikbaar. Je bent leergierig, proactief en behulpzaam. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en blijken jouw ambities ook uit jouw studieresultaten en/of CV. 

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NewGround Law

NewGround Law

Werkstudent Advocatuur

Zit jij in de eindfase van je rechtenstudie en ben je op zoek naar een verdiepende kennismaking met de praktijk van het vastgoedrecht, transacties, omgevings-, energie- en milieurecht? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou. Als student in de eindfase van je rechtenstudie word je tijdens je stage bij NewGround Law betrokken bij allerhande dossiers. Je verricht literatuur- en jurisprudentieonderzoek, adviseert bij het voorbereiden van (proces)stukken en je schrijft adviezen. Soms kun je mee naar zittingen en cliëntmeetings. Je bent minimaal zes maanden beschikbaar voor 2 à 3 dagen per week en je hebt aantoonbare affiniteit met ten minste één van onze rechtsgebieden. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en blijken jouw ambities ook uit jouw studieresultaten en/of CV.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NewGround Law

NewGround Law

Advocaat-stagiair(e) Bestuursrecht & Energierecht

Wij zijn op zoek naar een ondernemende advocaat-stagiair(e). Je hebt aantoonbare affiniteit met het bestuurs- en energierecht. Je bent onderzoekend, analytisch sterk en je vindt het uitdagend om op hoog academisch niveau juridische vraagstukken pragmatisch op te lossen voor cliënten. Wij zoeken een kandidaat met feeling voor ondernemerschap, lef, doorzettingsvermogen en met passie voor duurzaamheid en de energietransitie.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

RSM

RSM

Werkstudent Transfer Pricing

Ben jij twee tot vier dagen in de week beschikbaar en zoek je een fiscale bijbaan naast je studie? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde WO student die het Transfer Pricing team komt ondersteunen.

Als werkstudent Transfer Pricing binnen onze organisatie werk je in team van (ervaren) TP’ers. Door on-the-job training leer je de fiscale praktijk van onze opdrachtgevers kennen en ga je onder andere aan de slag met het voorbereiden van fiscale adviezen, het opstellen van Transfer Pricing documentatie en bereid je de vaktechnische overleggen voor. Zo breng jij jouw kennis écht in praktijk. Elke cliënt is weer anders, dus jouw werkdag zal nooit hetzelfde zijn.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

RSM

RSM

Werkstudent Fiscaal

Wil jij als werkstudent fiscale ervaring opdoen binnen een groeiende organisatie? Dan zoeken wij jou!

Je werkt twee of drie dagen in de week op ons kantoor in Amsterdam en leert door training-on-the-job de fiscale praktijk van onze opdrachtgevers goed kennen. Jij bereidt fiscale adviezen voor, schrijft bezwaarschriften en doet jurisprudentie- en bronnenonderzoek. Ook maak je fiscale posities en bereidt je belastingaangiften voor.  Zo breng jij jouw kennis écht in praktijk. Elke cliënt is weer anders, dus jouw werkdag zal nooit hetzelfde zijn.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Florent

Florent

Student-Stagair

Als Student-Stagiair word je betrokken bij de lopende zaken van de rechtsgebieden waarin Florent zich specialiseert. Tot je werkzaamheden behoren bijvoorbeeld het ondersteunen van advocaten bij het verrichten van jurisprudentie- en literatuuronderzoek, het bijwonen van zittingen en/of besprekingen met cliënten en het ondersteunen van advocaten bij het opstellen van processtukken en correspondentie met de cliënt of wederpartij. Je krijgt veelvuldig feedback op je werk van ervaren advocaten, zodat je het maximale uit je stage haalt.

De stage is twee maanden fulltime met daarbij een tussentijdse- en eindbeoordeling. Florent zoekt weer student-stagiairs vanaf maart 2022.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

DLA Piper

DLA Piper

Junior Associate (alle praktijkgroepen)

Wij zijn het hele jaar door op zoek naar startende talenten. Ben je (bijna) afgestudeerd Nederlands recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie? Solliciteer dan naar een functie als advocaat-stagiair, kandidaat-notaris of junior belastingadviseur.

Je start binnen één van onze zeven praktijkgroepen en volgt de DLA Piper Career Academy. Als fiscalist start je bij de praktijkgroep Tax en als kandidaat-notaris bij Real Estate of Corporate. Na 1,5 jaar wissel je van praktijkgroep (fiscalisten en kandidaat-notarissen uitgezonderd) om je algemene rechtskennis, je vermogen om samen te werken met meerdere praktijkgroepen en jouw werkmethodiek optimaal te ontwikkelen. Naast je opleiding draai je direct mee in een hoogwaardige praktijk en krijg je al snel de mogelijkheid om zelfstandig aan zaken te werken en cliënten te adviseren of te procederen.

Wij zoeken (bijna) afgestudeerde studenten Nederlands Recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie. Het is belangrijk dat je een stevige persoonlijkheid hebt. Je bent ondernemend en bereid een actieve bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van kantoor. Daarnaast zoeken we kandidaten die graag in (internationaal) teamverband werken aan grensoverschrijdende zaken.

ARBEIDSVOORWAARDEN

De ontwikkeling van onze mensen vinden wij belangrijk. Daarin spelen zij zelf een actieve rol. Ons kantoor vindt de groei en ontplooiing van haar medewerkers een voorwaarde voor succes. Wij bieden naast goede arbeidsvoorwaarden aan elke medewerker de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling door een persoonlijk ontwikkelingsprogramma.

SOLLICITEREN

Herken jij jezelf in dit profiel? Reageer dan snel via onze website www.bigopportunities.nl . Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken. Mocht je eerst nog beter kennis willen maken met kantoor, kan dat ook via een kennismakingsmoment. Je kan je hiervoor opgeven via onze website.

 

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

DLA Piper

DLA Piper

Student Stagair

Wij zijn het hele jaar door op zoek naar startende talenten. Studeer jij Nederlands recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie? Solliciteer dan naar een functie als student-stagiair of werkstudent.

Tijdens een stage van twee maanden op een praktijkgroep maak je volwaardig deel uit van een team van advocaten, (kandidaat-)notarissen en belastingadviseurs. Je deelt een kamer met een (senior) advocaat die je persoonlijk begeleidt en krijgt ook een stagebegeleider toegewezen. Je woont zittingen en besprekingen met cliënten bij en krijgt eigen verantwoordelijkheden. Je verricht onderzoek, bereidt notities voor en stelt concepten, contracten en processtukken op en houdt (eventueel) een referaat. Ook kan het zijn dat we je betrekken bij pro bono projecten of activiteiten die met ons maatschappelijk verantwoord ondernemen-beleid te maken hebben. Uiteraard ben je ook welkom bij alle sociale evenementen.

Een gerenommeerd extern trainingsbureau helpt je om inzichten te krijgen in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten waardoor je nog meer uit jezelf kunt halen. En dan kan het zomaar gebeuren dat jouw stageperiode overgaat in een vaste aanstelling. Je krijgt bij ons een stagevergoeding van € 850 bruto per maand en (OV) reiskosten worden volledig vergoed.

Wil je het werken als student-stagiair ervaren? Reageer dan snel via onze website www.bigopportunities.nl. Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken. 

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Werkstudent Ruimte en milieu

Wij zijn op zoek naar een werkstudent die de sectie Ruimte en milieu wil versterken. Ben jij eind bachelor- of beginnend masterstudent en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Dan biedt deze vacature een prachtige kans!

Het hechte team, bestaande uit circa 20 advocaten, houdt zich dagelijks bezig met tal van actuele maatschappelijke kwesties. Bijvoorbeeld op het gebied van stedelijke ontwikkeling, infrastructuur, klimaat en energietransitie. Zo zijn de advocaten onder meer betrokken bij de gaswinning in Groningen, het bestemmingsplan voor Feyenoord City, de aanpak van toeristenwinkels in Amsterdam, alle vergunningen om de Grand Prix F1 op Zandvoort mogelijk te maken, de bouw van windturbines, de aanpak van de stikstofproblematiek, de ontpoldering van de Hedwigepolder en de dijkverbetering langs het IJsselmeer.

​​​​​​​Als werkstudent help je ons met het uitzoeken van juridische vragen, het schrijven van blogs op onze Omgevingsrechtpagina, jurisprudentieonderzoek en andere inhoudelijke werkzaamheden op het terrein van het ruimtelijk bestuursrecht.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Werkstudent Cassatie

Ben jij rechtenstudent en net of bijna begonnen aan je master en wil je een leerzame bijbaan in de advocatuur? Dan is deze vacature iets voor jou! Wij zijn voor het team van Cassatie op zoek naar een rechtenstudent die geïnteresseerd is in de cassatiepraktijk.
 
Pels Rijcken is al decennialang hét cassatiekantoor van Nederland. In Den Haag, op loopafstand van de Hoge Raad. De cassatiesectie bestaat uit een team van gespecialiseerde advocaten die zaken over de volle breedte van het civiele recht behandelen.

Je krijgt een significante rol, waarbij je voor de cassatieadvocaten jurisprudentie- en literatuuronderzoek doet met betrekking tot juridische complexe vraagstukken.

De cassatiepraktijk is een juridisch veelzijdig werkterrein, waarin expertise op alle belangrijke materiële rechtsgebieden wordt gecombineerd met specifieke deskundigheid op het terrein van het civiele procesrecht. Werken op de sectie Cassatie betekent werken in het hart van de rechtsontwikkeling! De sectie staat aan de basis van vele toonaangevende arresten van de Hoge Raad.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Werkstudent Bouw- en aanbestedingsrecht

Studeer jij civiel recht of Europees recht en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent?
 
Op de sectie Bouw- en aanbestedingsrecht zijn wij met een groot team advocaten en een professional support lawyer. Onze sectie is de grootste speler in Nederland en wij zijn gespecialiseerd in het privaatrechtelijke bouwrecht en het nationale en Europese aanbestedingsrecht. We hebben zowel een grote proces- als adviespraktijk. Jaarlijks wordt geprocedeerd in vele aanbestedingsrechtelijke kort gedingen en (omvangrijke) bouwgeschillen. Onze advisering speelt zich vaak af binnen een politiek-bestuurlijke context. Zonder een werkstudent zijn wij niet compleet. Daarom zijn wij op zoek naar jou om onze sectie te versterken.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Werkstudent Europees recht

Studeer jij Europees recht en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Dan zijn wij op zoek naar jou om de praktijkgroep Europees en mededingingsrecht te versterken.

De advocaten van deze praktijkgroep houden zich dagelijks bezig met de impact van het Europese recht op de nationale wet- en regelgeving. Wij treden op in juridische procedures met Europeesrechtelijke geschilpunten of geven hierover advies aan ministeries, toezichthouders en decentrale overheden. Ons werkterrein is breed. Het varieert van subsidies die moeten worden terugbetaald vanwege ongeoorloofde staatssteun tot CE-markering of handhaving van Europese regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Daarnaast kun je denken aan wetgeving die aan de Europese verdragsregels moet worden getoetst, zoals het vrij verkeer van diensten of het vrij verkeer van kapitaal. Ook is het mededingingsrecht een belangrijk onderdeel van de praktijk, waarbij wij met name optreden voor ondernemingen.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Advocaat-stagiaire Bouw- en aanbestedingsrecht

Wij zoeken een advocaat-stagiaire voor de sectie Bouw- en aanbestedingsrecht. Vind je het leuk om vaak te procederen en ben je (bijna) civielrechtelijk afgestudeerd? Dan biedt deze vacature een prachtige kans!

Als advocaat-stagiaire ga je aan de slag bij onze sectie Bouw- en aanbestedingsrecht. Het hechte team, bestaande uit circa 20 advocaten en een professional support lawyer, is de grootste speler in Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het privaatrechtelijke bouwrecht en het nationale en Europese aanbestedingsrecht en hebben zowel een grote proces- als adviespraktijk. Jaarlijks wordt geprocedeerd in vele aanbestedingsrechtelijke kort gedingen en (omvangrijke) bouwgeschillen. Onze advisering speelt zich vaak af binnen een politiek-bestuurlijke context.

De diversiteit aan zaken maakt deze functie een uitdaging voor iedere startende advocaat!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Pels Rijcken

Pels Rijcken

Advocaat-stagiair Ruimte en milieu

Wij zoeken een advocaat-stagiaire voor de sectie Ruimte en milieu. Ben je (bijna) (civielrechtelijk) afgestudeerd en wil jij werkzaam zijn in een praktijk met maatschappelijk relevante en toonaangevende zaken? Dan biedt deze vacature een prachtige kans!

Als advocaat-stagiaire ga je aan de slag bij onze sectie Ruimte en milieu. Het hechte team, bestaande uit circa 20 advocaten, houdt zich dagelijks bezig met tal van actuele maatschappelijke kwesties. Bijvoorbeeld op het gebied van stedelijke ontwikkeling, infrastructuur, klimaat en energietransitie. We zoeken specifiek een stagiaire voor de bestuursrechtelijke schadepraktijk. Je houdt je bezig met het onteigeningsrecht, nadeelcompensatie en gebiedsontwikkeling. Denk aan grote infrastructurele projecten zoals het Zuidasdok of binnenstedelijke herontwikkelingen zoals Rotterdam-Zuid. Denk verder aan schadeprocedures naar aanleiding van corona-maatregelen, verbod van vuurwerk of de sluiting van de kolencentrales.

De diversiteit aan zaken maakt deze functie een uitdaging voor iedere startende advocaat!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Baker McKenzie

Baker McKenzie

Student-stagiaire Tax

Als student-stagiaire werk je mee aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en lever je o.a. bijdrage door het doen van due diligence en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten op een specifiek werkgebied. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook van harte welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Baker McKenzie

Baker McKenzie

Student-stage Advocatuur

Als student-stagiaire werk je mee aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en lever je o.a. bijdrage door het doen van due diligence en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten op een specifiek werkgebied. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook van harte welkom bij sociale kantoor- en/of sectie gerelateerde evenementen.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Baker McKenzie

Baker McKenzie

Student-stage Notariaat

Als student-stagiaire van de sectie Corporate Structures ben je betrokken bij het structureren van vennootschappen in het kader van diverse transacties, zoals fusies en overnames, joint ventures en private equity investeringen. Je werkt mee aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en je levert o.a. bijdrage door het doen van onderzoek en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Sustainable Business & Climate Change

Wil jij een paar maanden werkzaam zijn als werkstudent binnen ons Sustainable Business & Climate Change team? Wij zijn voor 2022 op zoek naar een enthousiaste werkstudent voor drie dagen in de week. Het team adviseert cliënten over ontwikkelingen op ESG-gebied (Environment, Social & Governance). Een van de projecten is het onderzoek naar de doorwerking van de zogenaamde Europese taxonomie verordening voor bedrijven in de chemiesector. De taxonomie verordening is gericht op het verduurzamen van de financiële sector en bepaalt of een economische activiteit ecologisch duurzaam is. De werkstudent zal o.a. een analyse maken van de eisen die de taxonomie stelt aan chemiebedrijven en deze vertalen naar praktische handvatten voor chemiebedrijven. Het project is eventueel te koppelen aan het schrijven van een afstudeerscriptie over dit thema.

Interesse? Solliciteer direct via onze website https://www.werkenbijnautadutilh.com/werkstudent-project-sustainable-business-climate-change-0

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Banking & Finance

Wil jij een maand stagelopen bij Financial Law en je bezighouden met het financiële recht in de breedste zin van het woord? Of wil jij kennismaken met Capital Markets en meewerken aan IPO’s? Wil je meelopen met Finance die financieringstransacties begeleiden? Of ben je toch benieuwd naar Structured Finance die zich bezighouden met securisaties en covered bonds in Nederland? Voor verschillende praktijkgroepen binnen Banking & Finance zijn nog plekken beschikbaar in 2022. Onze Banking & Finance praktijk is onderverdeeld in vier praktijkgroepen: Financial LawCapital MarketsStructured Finance en Finance. Als student-stagiair(e) krijg je gedurende twee maanden een mooie inkijk in onze praktijk. Na één maand rouleer je naar een andere praktijkgroep. Het is dus mogelijk om twee maanden stage te lopen op een transactiepraktijk, maar je kunt het ook combineren met een maand stage op een procespraktijk. Meer informatie over de verschillende praktijkgroepen vind je hier.

Hoelang? Twee maanden, studenten rouleren halverwege de stage naar een andere praktijkgroep

Waar? Amsterdam (Finance zit ook in Rotterdam)

Interesse? Meld je aan via  https://www.werkenbijnautadutilh.com/student-stagiaire-banking-finance.

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com.

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Buitenlandstage London

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen met een stage in Londen? Wij zoeken voor 2022 gemotiveerde, enthousiaste en leergierige student-stagiaires die ons kantoor in ‘The City’ komen versterken. Vanaf februari 2022 gaan de buitenlandstages weer van start. Lijkt het je leuk om één maand in Nederland stage te lopen en één maand in Londen? Dan zien we jouw sollicitatie met belangstelling tegemoet!

Hoelang? Eén maand in Nederland en één maand in London

Interesse? Solliciteer direct via onze website  https://www.werkenbijnautadutilh.com/carriere/carrieres-voor-studenten/studentstage.

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Student-stagiair(e) Real Estate (Public Law)

Als student-stagiair(e) op onze bestuursrechtafdeling in Amsterdam krijg je een mooie inkijk in onze praktijk. Het team adviseert onder meer ontwikkelaars en vastgoedbeleggers over de meest uiteenlopende kwesties, van vergunningverlening tot milieuhandhaving. Maar ook treedt het team op voor het nationale en internationale bedrijfsleven zoals de chemische industrie en de energiesector. Wij voeren procedures voor alle (bijzondere) administratieve commissies en gerechten. Juist vanwege het grote belang van overheidsregulering voor alle marktsectoren werken wij geïntegreerd samen met veel andere praktijkgroepen. Hierdoor krijg je als student stagiair(e) op onze sectie een goed beeld van ons kantoor. De stage is in principe fulltime voor een duur van twee maanden. Het is ook mogelijk om je stage te combineren met een stage bij het Administrative Law-team uit Rotterdam.

Interesse? Solliciteer direct via onze website https://www.werkenbijnautadutilh.com/student-stagiaire-real-estate-public-law

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

NautaDutilh

NautaDutilh

Student-stagiair(e) Real Estate (Public Law)

Als student-stagiair(e) op onze bestuursrechtafdeling in Amsterdam krijg je een mooie inkijk in onze praktijk. Het team adviseert onder meer ontwikkelaars en vastgoedbeleggers over de meest uiteenlopende kwesties, van vergunningverlening tot milieuhandhaving. Maar ook treedt het team op voor het nationale en internationale bedrijfsleven zoals de chemische industrie en de energiesector. Wij voeren procedures voor alle (bijzondere) administratieve commissies en gerechten. Juist vanwege het grote belang van overheidsregulering voor alle marktsectoren werken wij geïntegreerd samen met veel andere praktijkgroepen. Hierdoor krijg je als student stagiair(e) op onze sectie een goed beeld van ons kantoor. De stage is in principe fulltime voor een duur van twee maanden. Het is ook mogelijk om je stage te combineren met een stage bij het Administrative Law-team uit Rotterdam.

Interesse? Solliciteer direct via onze website https://www.werkenbijnautadutilh.com/student-stagiaire-real-estate-public-law

Meer weten? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Vera te Lintel Hekkert via +31 6 50 18 66 73 of Vera.teLintelHekkert@nautadutilh.com!

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

Van Doorne

Van Doorne

Tax Break donderdag 17 maart 2022

Tijdens de Tax Break maak jij gedurende de dag kennis met onze fiscale praktijk! Bij Van Doorne beoefenen onze fiscalisten een zelfstandige fiscale adviespraktijk. Onze fiscalisten adviseren aan (inter)nationale bedrijven en vermogende particulieren over een breed scala aan fiscaalrechtelijke onderwerpen, veelal met internationale raakvlakken. Ook in geschillen met de fiscus treden ze op en voeren ze, waar nodig, fiscale procedures.

 

Voor wie?
Ben jij WO-student Fiscaal recht of Fiscale economie en ben jij benieuwd naar de fiscale praktijk bij Van Doorne? Meld je dan nu aan! En leer op donderdag 17 maart 2022 tijdens dit interactieve programma ons kantoor, het werk en onze mensen kennen.

Wie: WO-studenten Fiscaal recht of Fiscale economie
Wanneer: Donderdag 17 maart 2022, van 14.00 tot 22.00 uur
Waar: Het programma start op ons kantoor in Amsterdam (Jachthavenweg 121)

Heb jij vragen over de Tax Break? Neem dan contact op met Anna Booij via Booij@vandoorne.com. 

 

Klik hier voor verdere bedrijfsinformatie.

Klik hier voor de vacature.

STEP UP

STEP UP

Inclusive Internship for law students

Want to get great professional experience within top companies? This opportunity is for you!

STEP UP is a paid summer internship program that aims to promote diversity and

inclusion in the tier one legal job market in Europe by improving access and providing

equal opportunity for law students of diverse backgrounds and skill sets.

Apply for STEP UP !
Strength in our differences:
We believe that our strengths come from our differences. We are committed to creating an environment that unlocks the power of diversity in our business and our communities. Does this resonate with your aspirations?

We are transforming our legal ecosystem as we evolve to meet unprecedented tech advancements, tackle tough ethical questions and uncharted environmental challenges. We want you – the next generation of legal talents from a variety of backgrounds – to get ready, and STEP UP is designed to help you.

In this hands-on summer internship program, you’ll learn how the Legal Department works in leading

organizations. STEP UP offers a unique opportunity for law students to work with two different companies

during one internship, by spending one month at each. Participating companies include Adecco, Air Liquide,

Asics, Booking.com, Capgemini, Coca-Cola, Danone, FedEx, KLM, Materialise, MSD, Publicis Groupe, SD Worx,

Selecta, Stryker, Terumo, Toyota and Umicore.

Klik hier voor de vacature