Sportcommissie

Sportcommissie QBDBD

De Sportcommissie organiseert verschillende sportieve activiteiten.
Dit verschilt van schaatsen tot trampolinespringen, maar ook bijvoorbeeld een FIFA-toernooi. 

Sportcommissie 2021-2022
Amir Hassanein (voorzitter)
Erna Preljevic (secretaris)
Yvanna Hot (penningmeester)
Lucy Kops
Jip Muller
Maria Huver

QBDBD loopt de Nacht van de Vluchteling

“No one puts their children on a boat unless the sea is safer than the land.” -Warsan Shire

Wist jij dat 1 op de 100 mensen vluchteling is? Wist jij dat 42% van alle vluchtelingen kind is? Er zijn momenteel wereldwijd maar liefst 82 miljoen mannen, vrouwen, kinderen, mensen op de vlucht. Nooit eerder was dit aantal zo hoog en het blijft alsmaar stijgen. De corona pandemie speelt hier ongetwijfeld een verzwarende rol in.

Burkina Faso kent de snelst groeiende humanitaire crisis ter wereld als gevolg van gewelddadig conflict, in dit jaar worden naar schatting 20 miljoen mensen in Jemen met de hongersnood geconfronteerd en in Syrië raast er al tien jaar oorlog door het land, met alle gevolgen van dien. Dit zijn maar 3 van de 23 landen waar Stichting Vluchteling acute noodhulp biedt in de vorm van gezondheid, bescherming, onderwijs en economisch welzijn.

De juridische faculteitsvereniging Qui Bene Distinguit, Bene Docet (QBDBD) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heeft op initiatief van haar Sportcommissie besloten om de handen ineen te slaan en als studievereniging samen solidariteit te tonen. Wij hebben daarom besloten om mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling 2022 (20km Amsterdam). Wij zullen laten zien hoe een gemotiveerd team van rechtenstudenten door samenwerking grote verandering kan brengen in de levens van vluchtelingen wereldwijd. Wij zouden het enorm waarderen als u besluit om eenmalig te doneren. De opgehaalde totaalsom gaat via Stichting Vluchteling direct naar het distribueren van acute noodhulp aan onze medemensen die er een beter leven door kunnen leiden.

Wij gaan als één geheel de confrontatie aan, voor de wereld, voor de medemens, voor solidariteit.

Sponsor het team QBDBD of loop met ons mee! https://www.nachtvandevluchteling.nl/team/qbdbd

 

 

Contact

Openingstijden:
De QBDBD bestuurskamer, te vinden in 2B-90*, is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 – 17:00 uur voor alle vragen.
*Kamer 2B-90, De Boelelaan 1077, 1081 HV Amsterdam

Wij zijn op de volgende tijden telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
T: +31 (0)20 598 62 44
E-mail: qbdbd.rechten@vu.nl

Openingstijden Boekwinkel:
Klik hier voor meer informatie.