Over QBDBD

QBDBD is de juridische faculteitsvereniging aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij is opgericht op 14 november 1892 en met haar 130 jaar de oudste juridische faculteitsvereniging van Nederland.

QBDBD is de afkorting van ‘Qui bene distinguit, bene docet’, wat zoveel betekent als ‘wie goed onderscheidt, onderwijst goed’. Bij de leden staat de vereniging beter bekend als QBD.
QBDBD heeft momenteel meer dan 2200 leden en probeert hen in alle aspecten van hun rechtenstudie te ondersteunen. De vereniging wordt draaiende gehouden door een bestuur van zes rechtenstudenten en een groot aantal actieve leden.

QBDBD heeft als doel het ondersteunen van alle studenten aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit. Zowel op sociaal, financieel, als onderwijskundig en carrièretechnisch gebied probeert QBDBD te bereiken wat niet door de rechtenstudenten aan de VU afzonderlijk, maar wel in verenigingsverband bereikt kan worden.

Benieuwd naar de geschiedenis van QBDBD? Lees dan hier verder.

Laatste nieuws

Contact

Openingstijden:
De QBDBD bestuurskamer, te vinden in 2B-90*, is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 – 17:00 uur voor alle vragen.
*Kamer 2B-90, De Boelelaan 1077, 1081 HV Amsterdam

Wij zijn op de volgende tijden telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
T: +31 (0)20 598 62 44
E-mail: qbdbd.rechten@vu.nl

Openingstijden Boekwinkel:
Klik hier voor meer informatie.