Over QBDBD

Over QBDBD

QBDBD is de juridische faculteitsvereniging aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij is opgericht op 14 november 1892 en met haar 127 jaar de oudste juridische faculteitsvereniging van Nederland.

QBDBD is de afkorting van ‘Qui bene distinguit, bene docet’, wat zoveel betekent als ‘wie goed onderscheidt, onderwijst goed’. Bij de leden staat de vereniging beter bekend als QBD.
QBDBD heeft momenteel meer dan 2200 leden en probeert hen in alle aspecten van hun rechtenstudie te ondersteunen. De vereniging wordt draaiende gehouden door een bestuur van zes rechtenstudenten en een groot aantal actieve leden.

QBDBD heeft als doel het ondersteunen van alle studenten aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit. Zowel op sociaal, financieel, als onderwijskundig en carrièretechnisch gebied probeert QBDBD te bereiken wat niet door de rechtenstudenten aan de VU afzonderlijk, maar wel in verenigingsverband bereikt kan worden.

Benieuwd naar de geschiedenis van QBDBD? Lees dan hier verder.

Laatste nieuws

Contact

Openingstijden:
Volgens de richtlijnen van het RIVM en de VU zal onze bestuurskamer gesloten zijn tot nader bericht.
E-mail: qbdbd.rechten@vu.nl

Openingstijden Boekwinkel:
Volgens de richtlijnen van het RIVM en de VU zal onze boekwinkel gesloten zijn tot nader bericht.

NB: Onze bestuurskamer is gesloten. Wij zijn hierom niet bereikbaar via de vaste telefoon, maar slechts per e-mail. Wij danken u voor uw begrip.