Nieuws

augustus 2018

Vacature bestuur AJB

Door |augustus 27th, 2018|

-De AJB zoekt jou!-

Lieve leden,

Na het succes van voorgaande jaren wordt ook dit jaar door Stichting AJB de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen georganiseerd. Een super concept dat het oriënteren en informeren van studenten op de arbeidsmarkt mogelijk maakt.

Wil jij meehelpen aan de organisatie van één van de grootste juridische bedrijvendagen in het land? Dan is een functie binnen het bestuur van de Stichting Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen misschien wel iets voor jou!

Voor het nieuwe AJB-bestuur zijn wij op zoek naar drie toppers die zich samen met de voorzitter, Babeth Vriend, en Vice-voorzitter, Lidwien Stageman, willen inzetten voor het organiseren van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen.

Wij zijn opzoek naar de volgende functies:

– Secretaris

– Penningmeester

– Bestuurslid PR/ Marketing

Als bestuurder van de AJB ben je: gedreven, innovatief, enthousiast en ambitieus. Je wilt dan, net zoals wij, dat de AJB een nog groter succes wordt. Beschik jij over deze kwaliteiten? Meld je dan uiterlijk voor 17 september 2018 om 23:59 uur aan door je cv en motivatiebrief te mailen naar info@ajb.nl

Reacties uitgeschakeld voor Vacature bestuur AJB

juli 2018

Sollicitaties introductie- en Legal Experience commmissie!

Door |juli 2nd, 2018|

Wil jij volgend jaar weer actief lid zijn bij de vereniging? Of wil je de Introductiedagen, de leukste dagen van het jaar, absoluut niet missen? Solliciteer dan voor de Legal Experience of de Introductiecommissie!

De Legal Experience is een geweldige studiereis naar een bestemming buiten Europa voor gemotiveerde 3e en 4e-jaars rechtenstudenten. In voorgaande jaren zijn we al afgereisd naar Buenos Aires, Seoul en Toronto. Ga jij de volgende bestemming bepalen? Meld je aan door uiterlijk 5 juli je motivatie + CV op te sturen naar qbdbd.rechten@vu.nl.

Dit jaar zullen de VU Introductiedagen plaatsvinden van woensdag 22 tot en met dinsdag 28 augustus, met uitzondering van het weekend. Je hoeft niet de volledige periode beschikbaar te zijn. Net zoals voorgaande jaren zal QBDBD meerdere activiteiten organiseren om zo veel mogelijk aspirant-leden aan te trekken! Meld je aan door uiterlijk 5 juli een korte motivatie te sturen naar qbdbd.rechten@vu.nl.

Het is mogelijk je voor beide commissies aan te melden, aangezien een plek binnen de Introductiecommissie deelname aan andere commissies niet uitsluit. Voor verdere vragen over de commissies kun je ons altijd mailen.

Reacties uitgeschakeld voor Sollicitaties introductie- en Legal Experience commmissie!

juni 2018

VERHOLPEN – Problemen omtrent weergeven fotogalerijen

Door |juni 20th, 2018|

Wij ondervinden momenteel problemen met het weergeven van de fotogalerijen op de website. Wij zijn druk bezig met het verhelpen van dit probleem. Wanneer de fotopagina weer naar behoren werkt zullen we dit onverwijld laten weten.

Excuses voor het ongemak.

UPDATE: het probleem is inmiddels verholpen.

Reacties uitgeschakeld voor VERHOLPEN – Problemen omtrent weergeven fotogalerijen

Reminder Algemene Ledenvergadering 18 juni 2018!

Door |juni 15th, 2018|

De eerstvolgende Algemene Ledenvergadering vindt maandag 18 juni aanstaande plaats om 19:00 uur in lokaal HG-01A33.

Tijdens deze Algemene Ledenvergadering wordt het 127e kandidaat-bestuur voorgesteld en wordt de herbegroting gepresenteerd. Ten slotte worden er actuele zaken betreffende onze vereniging besproken.

Daarnaast wil ik benadrukken dat er voor onze actieve leden een afmeldplicht geldt. Mocht je als actief lid onverhoopt verhinderd zijn, dan dien je dit mondeling aan het bestuur mede te delen vóór vrijdag 15 juni 12:00 uur. Dit mag telefonisch of door het bestuur in de bestuurskamer (IN 2B-90) aan te spreken.

Tot dan!

Reacties uitgeschakeld voor Reminder Algemene Ledenvergadering 18 juni 2018!

mei 2018

Koop je kaartje voor de Borrelboot: De Discovloot!

Door |mei 16th, 2018|

Lieve QBDisco-leden,

Nog eventjes wachten en dan legt de fameuze borrelboot weer aan om onze QBD-leden een onvergetelijke avond te bezorgen. De boot vertrekt ook dit jaar vanaf Pier 14 en glijdt vervolgens in discostijl over het IJ. De open bar zal ervoor zorgen dat jullie discodansjes smooth zullen verlopen in onze drijvende discotheek. Tevens zal ook het kandidaat-bestuur bekend worden gemaakt, hier moet je dus bij zijn!

Kaartjes zijn te koop in de bestuurskamer en kosten € 10,- voor leden en €15,- voor introducés (maximaal 1 intro per lid). Neem dus vooral een vriendje of vriendinnetje mee. De kaartverkoop gaat altijd hard, dus bemachtig snel je kaartje! LET OP: je kan alleen pinnen.

De kaartverkoop begint woensdag 16 mei vanaf 16:00 op het grasveldje voor het Initium (tijdens de WoMiBo: All around the world). Donderdag 17 mei zal er vanwege de AJB geen kaartverkoop plaatsvinden.

Zet jezelf op aanwezig in het evenement zodat je geen belangrijke updates mist!

 

Reacties uitgeschakeld voor Koop je kaartje voor de Borrelboot: De Discovloot!

april 2018

Aankomende kantoorbezoeken 1 en 7 mei!

Door |april 25th, 2018|

QBDBD biedt haar leden al jaren de mogelijkheid een insight te krijgen bij verschillende kantoren en instanties die een mogelijk carrièreperspectief kunnen bieden. Ook 1 en 7 mei is dit het geval!

Op dinsdag 1 mei gaat QBDBD langs bij Bird & Bird! Bird & Bird is een full-service kantoor dat gevestigd is in Den Haag. Als een van de weinige kantoren in Nederland zijn ze ook gespecialiseerd in het doen van rechtszaken bij de Hoge Raad. Het bezoek is speciaal voor eerste- en tweedejaars studenten. Hier zal je een programma krijgen met als thema “de week van een advocaat”, waar je te horen zal krijgen wat je als advocaat bij Bird & Bird zo al kan verwachten in een week. Waar wacht je nog op? Kijk hier voor meer informatie of meld je uiterlijk 26 april aan door een mail te sturen naar qbdbd.rechten@vu.nl met ‘kantoorbezoek Bird & Bird’ als onderwerp!

Studeer jij Fiscaal recht of ben je geïnteresseerd in fiscaal recht? Heb je altijd al willen weten wat een fiscaal jurist doet? Kom dan op maandag 7 mei met ons mee naar de belastingdienst! Kijk hier voor meer informatie of meld je aan door uiterlijk 2 mei een mail te sturen naar qbdbd.rechten@vu.nl met als onderwerp “kantoorbezoek belastingdienst”.

 

Reacties uitgeschakeld voor Aankomende kantoorbezoeken 1 en 7 mei!

Bestuurskamer gesloten t/m 14 april

Door |april 2nd, 2018|

In verband met de Legal Experience naar Toronto zal de bestuurskamer gesloten zijn tot en met 14 april!

Wij zijn per e-mail gewoon bereikbaar, alleen zal er enige vertraging in de reactietijd zijn.

Reacties uitgeschakeld voor Bestuurskamer gesloten t/m 14 april

maart 2018

QBDBD Lentegala: Spring Soirée

Door |maart 20th, 2018|

De vogeltjes fluiten en het zonnetje schijnt,
Jonge lammetjes dartelen in het rond,

De koude maand april is ten eind,
Tijd voor een schittermagische lenteavond!

Na de feestloze maand april zal de Feestcommissie in mei groots uitpakken. Op 9 mei zullen wij Amstelhaven omtoveren tot een heus lentegala! Breng je linnen pak naar de stomerij en trek je cocktailjurkje uit de kast.

Het thema van de avond – Spring Soirée – is anders dan klassieke gala kleding. Voor vrouwen kan je denken aan zomerse cocktailjurkjes. Voor mannen gaat het richting een linnen pak of nette chino met overhemd of sweater.

Een kaartje kost €15,- voor leden en €18,50 voor niet-leden. Voor dit bedrag heb jij de hele avond ONBEPERKT bier, fris en wijn! Er is de mogelijkheid voor 1 intro per lid.

BELANGRIJK: De kaartverkoop start donderdag 22 maart om 12:00! De kaartjes zijn te koop in de bestuurskamer (IN 2B-90). Je kan alleen met pin betalen, niet met contant geld. Het aantal kaarten is beperkt, wees er dus snel bij!

Verdere updates omtrent de kaartverkoop zullen in het evenement geplaatst worden.

Wat: QBDBD lentegala: Spring Soirée
Wanneer: woensdag 9 mei 2018
Hoe laat: 22:00 – 03:00
Waar: Amstelhaven, Mauritskade 1, Amsterdam
Kosten: €15 voor leden, €18,50 voor niet-leden

Reacties uitgeschakeld voor QBDBD Lentegala: Spring Soirée
  • Permalink Gallery

    Inschrijvingen Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen zijn geopend!

Inschrijvingen Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen zijn geopend!

Door |maart 19th, 2018|

 

Het is eindelijk zover! Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor de nieuwe editie van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen! In het programma zitten activiteiten die voor alle studenten, of je nou net begonnen bent of bijna op zoek gaat naar een baan, leerzaam en nuttig zullen zijn.

Op de eerste dag kun je bijvoorbeeld workshops volgen en vragen stellen aan recruiters op de banenmarkt. Daarnaast is er The Challenge op de tweede dag, waar een geselecteerde groep derde- en vierdejaarsstudenten samen met advocatenkantoren aan een casus gaan werken.

Wacht dus niet langer en schrijf je in via onze website www.deajb.nl!
Wij hopen jullie 17 & 18 mei te zien op de AJB!

Reacties uitgeschakeld voor Inschrijvingen Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen zijn geopend!

QBDBD Ledenportaal

Door |maart 13th, 2018|

Zoals jullie wel zullen hebben gemerkt is de QBDBD-app niet langer in gebruik. In plaats van de app hebben we nu een ledenportaal op de website. Hier zullen dus alle foto’s op terecht komen. Ook kun je je eigen profielpagina hier beheren.

Het ledenportaal vind je op de website onder het kopje ‘contact’ en dan onder ‘inloggen’.

Wil je graag toegang tot het ledenportaal? Stuur dan een mail naar qbdbd.rechten@vu.nl met daarin je volledige naam, studentnummer en huidig studiejaar. Hierna zullen wij een actievatielink naar je sturen waarmee jij een wachtwoord kunt genereren.

BELANGRIJK: De afzender van de mail is ‘WordPress’. Vergeet niet je spam te checken.

Reacties uitgeschakeld voor QBDBD Ledenportaal