Nieuws

juli 2019

EersteJaarsWeekend 2019!

Door |juli 1st, 2019|

Om met een vliegende start te beginnen aan het educatieve avontuur dat je te wachten staat, nodigt QBDBD je uit voor het EersteJaarsWeekend!

Tijdens het EJW zal je met een aantal ouderejaars vertrekken naar een stad niet al te ver buiten Nederland. Het EJW is een weekend vol leuke activiteiten. Dit weekend wordt georganiseerd om je in de gelegenheid te brengen kennis te maken met je medestudenten én om te ontdekken wat onze vereniging te bieden heeft!

Het weekend zal plaatsvinden van 13 tot 15 september en zal €75 euro kosten. Dit is inclusief reis, overnachting en activiteiten.

Dit weekend mag je als aankomend student absoluut niet missen. Er is maar beperkt plek. Geef je daarom zo snel mogelijk op via de inschrijffunctie op de VU site en selecteer het kopje “Deelname introductiekamp studievereniging”! (link: https://bachelors.vu.nl/nl/vu-introductiedagen/aanmelden/index.aspx)

Reacties uitgeschakeld voor EersteJaarsWeekend 2019!

maart 2019

INTERVIEWS BESTUURSLEDEN TE LEZEN OP INCRETUS.NL!

Door |maart 26th, 2019|

QBDBD zoekt een nieuw bestuur! De Incretusredactie heeft het huidige bestuur geïnterviewd om jullie inzage te geven in een bestuursjaar bij QBDBD. De komende tijd zullen de interviews van de verschillende bestuursleden verschijnen op de website van de Incretus. Houd Incretus.nl dus goed in de gaten!

Ben jij geïnteresseerd in een functie binnen het 128ste bestuur van QBDBD? Stuur dan uiterlijk 2 mei je motivatiebrief en CV naar qbdbd.rechten@vu.nl

Reacties uitgeschakeld voor INTERVIEWS BESTUURSLEDEN TE LEZEN OP INCRETUS.NL!

Boekwinkel gesloten tijdens de AJB

Door |maart 11th, 2019|

Vanwege de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen is de boekwinkel op dinsdag 12 maart gesloten!

Reacties uitgeschakeld voor Boekwinkel gesloten tijdens de AJB

februari 2019

Solliciteer voor het 128ste bestuur!

Door |februari 25th, 2019|

We zijn nog maar op de helft van het collegejaar, maar de voorbereidingen op een nieuw bestuur zijn alweer in volle gang. Ben jij een gemotiveerde rechtenstudent? Wil jij je ontwikkelen naast je studie en tegelijkertijd QBDBD ondersteunen? Dan is een bestuursfunctie misschien iets voor jou!

Tijdens de bestuursinfoborrel zal het 127ste bestuur informatie geven over elke functie in het bestuur en is er de mogelijk om vragen te stellen.

Aanmelden is geen vereiste, maar wel gewenst in verband met drankjes. Laat ons weten dat je komt door een email te sturen naar qbdbd.rechten@vu.nl.

Wat: bestuursinfoborrel
Wanneer: 5 maart
Hoe laat: vanaf 19:00
Waar: nog niet bekend
Voor wie: Alle QBDBD-leden die een interesse hebben in een bestuursjaar. Actief lidmaatschap is geen vereiste.

Reacties uitgeschakeld voor Solliciteer voor het 128ste bestuur!
  • Permalink Gallery

    Meld je nu aan voor Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen 2019!

Meld je nu aan voor Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen 2019!

Door |februari 11th, 2019|

Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen 2019


Op 12 en 13 maart zullen de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen plaatsvinden. Hét evenement dat studenten en juridische instellingen op een toegankelijke manier met elkaar laat kennismaken.

Dag 1 ‘Work hard play hard’
Tijdens de eerste dag van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen maak je door middel van lezingen, workshops en persoonlijke gesprekken op een intensieve maar laagdrempelige manier kennis met verschillende juridische kantoren en bedrijven. De dag zal worden afgesloten met een banenmarkt en een aansluitende borrel.
Een uitgelezen kans voor gemotiveerde studenten om zich  te oriënteren op hun toekomst.

Dag 2 ‘The Challenge’ 
Op dag 2 vindt The Challenge plaats. Wanneer jij op basis van je CV wordt geselecteerd voor deze dag neem je deel aan een masterclass bij één van de deelnemende kantoren. Dit zal je helpen om samen met andere studenten een casus op te lossen. Deze zaak zul je gaan bepleiten in de Rechtbank Amsterdam, ten overstaande van echte rechters. Dé manier om jezelf te bewijzen!

Zien wij jou 12 maart in de conferentiecentrum de Bazel? 
Meld je nu aan via de site: www.deajb.nl

Reacties uitgeschakeld voor Meld je nu aan voor Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen 2019!

augustus 2018

Vacature bestuur AJB

Door |augustus 27th, 2018|

-De AJB zoekt jou!-

Lieve leden,

Na het succes van voorgaande jaren wordt ook dit jaar door Stichting AJB de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen georganiseerd. Een super concept dat het oriënteren en informeren van studenten op de arbeidsmarkt mogelijk maakt.

Wil jij meehelpen aan de organisatie van één van de grootste juridische bedrijvendagen in het land? Dan is een functie binnen het bestuur van de Stichting Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen misschien wel iets voor jou!

Voor het nieuwe AJB-bestuur zijn wij op zoek naar drie toppers die zich samen met de voorzitter, Babeth Vriend, en Vice-voorzitter, Lidwien Stageman, willen inzetten voor het organiseren van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen.

Wij zijn opzoek naar de volgende functies:

– Secretaris

– Penningmeester

– Bestuurslid PR/ Marketing

Als bestuurder van de AJB ben je: gedreven, innovatief, enthousiast en ambitieus. Je wilt dan, net zoals wij, dat de AJB een nog groter succes wordt. Beschik jij over deze kwaliteiten? Meld je dan uiterlijk voor 17 september 2018 om 23:59 uur aan door je cv en motivatiebrief te mailen naar info@ajb.nl

Reacties uitgeschakeld voor Vacature bestuur AJB

juli 2018

Sollicitaties introductie- en Legal Experience commmissie!

Door |juli 2nd, 2018|

Wil jij volgend jaar weer actief lid zijn bij de vereniging? Of wil je de Introductiedagen, de leukste dagen van het jaar, absoluut niet missen? Solliciteer dan voor de Legal Experience of de Introductiecommissie!

De Legal Experience is een geweldige studiereis naar een bestemming buiten Europa voor gemotiveerde 3e en 4e-jaars rechtenstudenten. In voorgaande jaren zijn we al afgereisd naar Buenos Aires, Seoul en Toronto. Ga jij de volgende bestemming bepalen? Meld je aan door uiterlijk 5 juli je motivatie + CV op te sturen naar qbdbd.rechten@vu.nl.

Dit jaar zullen de VU Introductiedagen plaatsvinden van woensdag 22 tot en met dinsdag 28 augustus, met uitzondering van het weekend. Je hoeft niet de volledige periode beschikbaar te zijn. Net zoals voorgaande jaren zal QBDBD meerdere activiteiten organiseren om zo veel mogelijk aspirant-leden aan te trekken! Meld je aan door uiterlijk 5 juli een korte motivatie te sturen naar qbdbd.rechten@vu.nl.

Het is mogelijk je voor beide commissies aan te melden, aangezien een plek binnen de Introductiecommissie deelname aan andere commissies niet uitsluit. Voor verdere vragen over de commissies kun je ons altijd mailen.

Reacties uitgeschakeld voor Sollicitaties introductie- en Legal Experience commmissie!

juni 2018

VERHOLPEN – Problemen omtrent weergeven fotogalerijen

Door |juni 20th, 2018|

Wij ondervinden momenteel problemen met het weergeven van de fotogalerijen op de website. Wij zijn druk bezig met het verhelpen van dit probleem. Wanneer de fotopagina weer naar behoren werkt zullen we dit onverwijld laten weten.

Excuses voor het ongemak.

UPDATE: het probleem is inmiddels verholpen.

Reacties uitgeschakeld voor VERHOLPEN – Problemen omtrent weergeven fotogalerijen

Reminder Algemene Ledenvergadering 18 juni 2018!

Door |juni 15th, 2018|

De eerstvolgende Algemene Ledenvergadering vindt maandag 18 juni aanstaande plaats om 19:00 uur in lokaal HG-01A33.

Tijdens deze Algemene Ledenvergadering wordt het 127e kandidaat-bestuur voorgesteld en wordt de herbegroting gepresenteerd. Ten slotte worden er actuele zaken betreffende onze vereniging besproken.

Daarnaast wil ik benadrukken dat er voor onze actieve leden een afmeldplicht geldt. Mocht je als actief lid onverhoopt verhinderd zijn, dan dien je dit mondeling aan het bestuur mede te delen vóór vrijdag 15 juni 12:00 uur. Dit mag telefonisch of door het bestuur in de bestuurskamer (IN 2B-90) aan te spreken.

Tot dan!

Reacties uitgeschakeld voor Reminder Algemene Ledenvergadering 18 juni 2018!

mei 2018

Koop je kaartje voor de Borrelboot: De Discovloot!

Door |mei 16th, 2018|

Lieve QBDisco-leden,

Nog eventjes wachten en dan legt de fameuze borrelboot weer aan om onze QBD-leden een onvergetelijke avond te bezorgen. De boot vertrekt ook dit jaar vanaf Pier 14 en glijdt vervolgens in discostijl over het IJ. De open bar zal ervoor zorgen dat jullie discodansjes smooth zullen verlopen in onze drijvende discotheek. Tevens zal ook het kandidaat-bestuur bekend worden gemaakt, hier moet je dus bij zijn!

Kaartjes zijn te koop in de bestuurskamer en kosten € 10,- voor leden en €15,- voor introducés (maximaal 1 intro per lid). Neem dus vooral een vriendje of vriendinnetje mee. De kaartverkoop gaat altijd hard, dus bemachtig snel je kaartje! LET OP: je kan alleen pinnen.

De kaartverkoop begint woensdag 16 mei vanaf 16:00 op het grasveldje voor het Initium (tijdens de WoMiBo: All around the world). Donderdag 17 mei zal er vanwege de AJB geen kaartverkoop plaatsvinden.

Zet jezelf op aanwezig in het evenement zodat je geen belangrijke updates mist!

 

Reacties uitgeschakeld voor Koop je kaartje voor de Borrelboot: De Discovloot!