Maandag 14 april om 19:30 uur vindt in het NRC Restaurant Café (Rokin 65) een lezing over Lawfare plaats. Het thema van de lezing zal zijn: ‘Lawfare: a battle between rights and government power’.

Tijdens deze lezing wordt er gesproken over een gevoelig onderwerp, namelijk de vermeende privacy schendingen door verschillende inlichtingendiensten. Onder andere de Amerikaanse NSA, de Britse GCHQ en zelfs onze eigen AIVD schijnen zich bezig te houden met praktijken waarover de meningen sterk verdeeld zijn. Wat houden die praktijken in? En is het noodzakelijk? Om de gevoelige kanten van het onderwerp privacy zo goed mogelijk te kunnen belichten, zullen de volgende drie specialisten op dit terrein spreken tijdens deze lezing: Ronald van Raak, politicus (SP), Eva de Vries, advocate (Van Doorne) en Rob van den Hoven van Genderen, deskundige (VU).

De lezing zal gevolgd worden door een debat en aansluitend zal er een informele borrel zijn waarbij jij deze sprekers het hemd van het lijf kunt vragen.

Ben jij er 14 april bij? Stuur dan een email naar:

lezingencommissie@qbdbd.nl

En houd Facebook in de gaten voor de laatste updates!