Interactief college Erik Verweij

Lieve leden,

Wij (de activiteitencommissie) hebben onze tweede activiteit georganiseerd: een live presentatie verzorgd door Erik Verweij (insta: erikpjverweij), die komt spreken over actuele thema’s binnen onze rechtsstaat. De nadruk zal met name liggen op een herkenbaar probleem voor veel vrouwen, namelijk: straatintimidatie. Deze activiteit zal bestaan uit een presentatie en een interactief onderdeel. De winnaars van het interactieve gedeelte worden beloond! Deze activiteit vindt hopelijk fysiek plaats op 18 januari.

Erik Verweij heeft onder andere werkervaring opgedaan bij Houthoff en is momenteel advocaat ondernemingsrecht en verbintenissenrecht bij Yur Advocaten & Consultants; kandidaat-gemeenteraadslid voor de gemeente Rotterdam; lid van Stichting Stop Straatintimidatie; heeft een een behoorlijke following base op Twitter en heeft een eigen YouTube kanaal genaamd ‘Verweij’s Videocolleges’, waar Erik alle ins en outs bespreekt over de juridische aspecten binnen onze rechtsstaat en tips geeft aan rechtenstudenten.

link youtube: https://www.youtube.com/verweijsvideocolleges

Ben je benieuwd wat Erik Verweij te vertellen heeft? Heb jij interesse voor onze rechtsstaat, actuele maatschappelijke thema’s met een juridisch sausje? Denk hierbij aan straatintimidatie, de beperkingen van onze grondrechten, etnisch profileren, een vaccinatieplicht, de klimaatuitspraak van Milieudefensie jegens Shell, de toeslagenaffaire en nog veel meer! Wil jij ook een bijdrage leveren aan een discussie wat een rechtvaardige oplossing is om straatintimidatie strafbaar te stellen? Meld je dan nu aan.💙

PS: Tip van Erik: het is handig als iedereen op voorhand al nadenkt over argumenten omtrent een oplossing m.b.t. straatintimidatie.

Let op: we laten nog weten of de activiteit fysiek of online doorgang zal vinden. 

  • Wat: presentatie door Erik Verweij + interactief gedeelte
  • Wanneer: dinsdag 15:00, 18 januari 2022
  • Waar: VU of online
  • Taal: Nederlands

Op deze activiteit is het no show beleid van toepassing!

Het evenement is afgelopen.

Datum

dinsdag 18 jan 2022
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00