De boekwinkel van QBDBD biedt de leden van QBDBD de mogelijkheid om 10% korting te verkrijgen op alle studieboeken die verplicht zijn gesteld voor de Rechtenstudie aan de VU. Syllabi, collegedictaten en samenvattingen van de studiestof zijn ook verkrijgbaar (let op: hiervoor geldt de 10% korting niet).

De boekwinkel van QBDBD bevindt zich in de kelder van de VU boekhandel.

Boeken voor bachelor-, profiel-, voorsorteer-, keuze,-, minor- en mastervakken zijn ook te bestellen (5% korting) en te reserveren (10% korting) via de QBDBD Webwinkel. Boeken die via de webwinkel worden besteld kunnen tegen een kleine vergoeding thuis worden bezorgd. Betaling geschiedt in dat geval via Ideal. Boeken die via de webwinkel worden gereserveerd kunnen worden opgehaald en betaald in de QBDBD boekwinkel.

Openingstijden
De QBDBD boekwinkel heeft de volgende openingstijden:

In de eerste week van elke periode elke werkdag van 11.00 tot 16.00 uur.
In de tweede week van elke periode elke werkdag van 11.00 tot 13.30 uur.
In de week voor de tentamenweek en in de tentamenweek elke werkdag van 11.00 – 13.30 uur.
In de weken daarbuiten elke dinsdag en donderdag van 11.00 tot 13.30 uur.

Openingstijden Periode 6:
Weeknummer 23 (4 juni t/m 8 juni): maandag t/m vrijdag, behalve donderdag 11:00 – 16:00 uur.
Donderdag 11:00 -12:00 uur.

Weeknummer 24 (12 juni en 14 juni): dinsdag en donderdag 11:00 – 13:30 uur.

Weeknummer 25 (19 en 21 juni): dinsdag en donderdag
11:00 – 13:30 uur.

Weeknummer 26: (25 t/m 29 juni): maandag t/m vrijdag 11:00 – 13:30 uur.

Buiten deze tijden kan je terecht bij de balie van de VU Boekhandel zelf.

Korting
Het is mogelijk om boeken met 10% korting te kopen bij de boekwinkel van QBDBD. Dit kan uitsluitend door de boeken voorafgaand aan de nieuwe periode te reserveren. Reserveren kan digitaal via onze webwinkel, maar ook door het invullen van een reserveringslijst in de QBDBD boekwinkel.

Bij het reserveren moet je opletten dat wij twee deadlines kennen waarvoor je de reservering moet hebben geplaatst. De eerste deadline is meestal in de week voorafgaand aan de nieuwe periode. Als je voor deze eerste deadline reserveert, dan kun je je boeken in de eerste collegeweek ophalen bij onze balie in de boekwinkel. Mocht je de eerste deadline gemist hebben, dan kun je gebruik maken van een tweede deadline om alsnog je boeken met 10% korting te kopen. De tweede deadline is meestal aan het einde van de eerste collegeweek, zodat de boeken in dat geval in de tweede collegeweek kunnen worden opgehaald. Mocht je de boeken niet van te voren hebben gereserveerd, dan kun je nog wel studieboeken kopen bij QBDBD, maar dan vervalt de aanspraak op 10% korting.

De deadlines zullen per periode bekend worden gemaakt in onze nieuwsbrief en via onze facebook.

Studieboeken
In de winkel zijn over het algemeen de (verplichte) studieboeken te koop voor de vakken die op dat moment lopen of die binnen twee weken aanvangen. Dit geldt zowel voor de (verplichte) bachelor vakken en de (verplichte) mastervakken. Studieboeken voor de overige voorsorteer-, keuze-, minor- en mastervakken zijn verkrijgbaar via de QBDBD webwinkel en kunnen worden besteld (5% korting) en gereserveerd (10% korting).

Dictaten
Dictaten zijn ongeveer anderhalve week voor het tentamen beschikbaar. Vaak is er voor een vak een collegedictaat en een samenvatting van de studiestof beschikbaar. De dictaten worden aangeboden als extra materiaal naast de verplichte lesstof. De dictaten kunnen niet dienen ter vervanging van de verplichte lesstof. Onze collegedictaten en samenvattingen worden geschreven door Athena Summary.
Als je geïnteresseerd bent in het schrijven van een dictaat en wat centjes wilt bijverdienen, schroom dan niet om een e-mail te sturen naar qbdbd.rechten@vu.nl o.v.v. dictaatschrijver.

Ruilen/inleveren
Studieboeken kunnen binnen twee weken na aankoop, op vertoon van de kassabon én pinbon worden geruild of worden ingeleverd in de winkel, mits het boek zich in dezelfde staat bevindt als bij verkoop. Studieboeken die via de webwinkel zijn besteld, moeten worden geretourneerd in de VU Boekhandel op de begane grond.

Dictaten worden nooit geruild of teruggenomen.

Betaalmogelijkheden
Het is alleen mogelijk om te pinnen in de boekwinkel. Creditcards, maar ook boekenbonnen en andersoortige bonnen worden niet geaccepteerd.

Verkoopreglement
Alle verkoop binnen de QBDBD winkel gebeurt op basis van het QBDBD verkoopreglement, dat hier te raadplegen is.

Organisatie
De QBDBD boekwinkel wordt georganiseerd en bediend door Stichting QBDBD Ledenservice. Dit is een onderdeel van de Juridische Faculteitsvereniging QBDBD. Stichting QBDBD Ledenservice wordt in het collegejaar 2017-2018 begeleid en voorgezeten door Amaury Cuiper, bestuurslid Ledenservice.