A Try Out pagina

Try Out header

De Studiereiscommissie 1-2 organiseert elk jaar een studiereis naar het buitenland voor de eerste- en tweedejaars rechtenstudenten. Aan de eerste- en tweedejaars wordt de kans geboden om zich in de rechtssystemen van mede EU-landen te verdiepen.

Het doel van deze reis is om de studenten gedurende de studietijd, een breder perspectief met betrekking tot de internationale juridische mogelijkheden te bieden. Een week per jaar wordt aan een selecte groep studenten deze mogelijkheid geboden. Twee jaar geleden is de reis bijvoorbeeld naar Stockholm gegaan en afgelopen jaar naar Riga. Juridische gerelateerde activiteiten zoals een bezoek aan de Hoge Raad, de Nederlandse Ambassade, buitenlandse advocatenkantoren en het parlement staan vaak op het programma van zo’n reis.

Naast de interessante juridische activiteiten is er tevens ruimte voor ontspanning; met de hele groep een dagje wildwaterkanoën in de Tsjechische bossen of een kroegentocht langs de grootste clubs van Praag zijn activiteiten waaraan gedacht kan worden.

Studiereiscommissie 1-2 2018-2019 
Sanne de Bever (voorzitter)
Florine Schippers (penningmeester) 
Keetje de Boer (secretaris)
Querine Borninkhof
Tara Rezvani Daryan